Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nikolics duplájával idén először bajnokit tudott nyerni a Fehérvár

A magyar labdarúgó NB I 25. fordulójában ismét életjeleket mutatott az utóbbi időben gyengélkedő Fehérvár, amely idegenben gyűjtött be fontos pontokat Nemanja Nikolics villanásainak köszönhetően.

A szombati nap egy elég fontos összecsapással indult – ami viszont a gólok terén elmaradt a várakozásoktól. A középmezőny elejében vitézkedő Zalaegerszeg látta vendégül a második helyen álló Puskás Akadémiát. Minden adva volt egy kiélezett, fordulatos meccshez. Ezzel szemben nem tudták döntésre vinni a dolgot a csapatok és sajnos a hálók sem rezdültek: kiegyenlített meccsen végül 0-0-ás döntetlen született, ami végül is inkább a ZTE számára tűnik jobb eredménynek – a zalaiak február közepe óta nem kaptak ki a bajnokságban.

A Gyirmót és a Fehérvár összecsapásán szerencsére már láthattunk gólokat is. Az elsőre nem is kellett sokat várni: a 2. percben Kodro ívelte be a labdát középre, amit Nemanja Nikolics kapásból vágott a kapuba. Csodálatos gól! Ezzel meg is adta az alaphangot a Vidi, amely nagyjából tudta irányítani a játékot a hazaiakkal szemben – igaz, a sárga mezesek próbáltak nem alárendelt szerepet betölteni. A 30. percben azonban egy bravúros mélységi indítás után megint Nikolics került helyzetbe, a magyar válogatott támadó pedig egy parádés mozdulattal emelte át a kissé kimozduló Rusák fölött a labdát – ami végül a kapuban kötött ki. A csatár így duplázott és egyben ő lett a klub történetének legeredményesebb gólszerzője.

A MOL Fehérvár FC a két gólos előny birtokában nem remegett meg végül a folytatásban sem. Habár a Gyirmót kissé beerősített a mezőnymunkában, nem tudták igazán megszorongatni a fehérváriakat. Ennek az eredménye pedig egy 2-0-ás vendég siker lett, amivel átmenetileg a 6. helyre jöttek fel a táblázaton. Fontos siker volt ez, hiszen 9 mérkőzést játszottak eddig ebben a naptári évben, amiből 8 vereséggel zárult – csak a másodosztályú Szeged együttesét tudták legyőzni egy kupameccsen. Ez a siker tehát az első bajnoki győzelmük volt az NB I-ben ami egy hosszú és meglehetősen rossz sorozat lezárása is egyben.

Gyirmót – MOL Fehérvár FC 0-2
G.: Nikolics (2., 30.)

Az NB I 25. fordulójának teljes menetrendje

Péntek
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd 1-0

Szombat
Zalaegerszegi TE – Puskás Akadémia 0-0
Gyirmót – MOL Fehérvár FC 0-2
19:45 MTK – Kisvárda (Tv: M4 Sport)

Vasárnap
13:15 Paks – Debreceni VSC (Tv:M4 Sport)
18:30 Újpest FC – Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása