Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: döntöttek Mancini sorsáról – sajtóhír

Az olasz válogatott vereséget szenvedett az Észak-Macedónia elleni pótselejtező során, így az Azzurri történetében először az egymást követő második világbajnokságról maradt le, mely után a szövetségi kapitány pozíciója is kérdésessé vált

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Egybehangzó olasz sajtóinformációk szerint azonban nincs kérdés, eldőlt, hogy az olasz válogatott szövetségi kapitánya továbbra is Roberto Mancini marad – számolt be róla a Football Italia.

Az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina már az elmúlt hétvégén megerősítette, hogy továbbra is bíznak az 57 esztendős szakemberben, és csak Mancinin múlik, hogy folytatni szeretné-e a megkezdett munkát a nemzeti csapat élén. A beszámolók szerint a szövetség elnöke látogatást tett a válogatott covercianói központjában, de egyeztetésre nem került sor közte és a szövetségi kapitány között, azonban úgy hírlik, hogy Mancini szívesen folytatná megbízatását.

A Manchester City és az Inter korábbi mestere 2018 májusában vette át a nemzeti csapat irányítását, tavaly nyáron pedig megnyerték az Európa-bajnokságot. Menet közben Mancini irányításával az Azzurri egymást követő 37 mérkőzésen át nem talált legyőzőre, ezzel múlt szeptemberben megdöntötték a brazil és a spanyol válogatott korábbi világcsúcsát. Mindketten 35-35 meccset vívtak meg vereség nélkül, előbbi 1993 és 1996, utóbbi 2007 és 2009 között hajtotta végre nem mindennapi szériáját.

Mancini kezei alatt a válogatott 47-ből 30 mérkőzést megnyert. A győzelmek mennyiségét már 44 meccs alatt elérte, amelyre korábban soha senki nem volt képes a négyszeres világbajnok történetében, pedig számtalan kiváló képességű tréner irányított.

Ugyanakkor a hírek szerint az Azzurri csapatkapitánya, Giorgio Chiellini hamarosan visszavonul a válogatottságtól.