Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Tedesco nem borult ki a kihagyott büntető miatt

A lipcsei együttes idény közben kinevezett vezetőedzője, Domenico Tedesco nem szedte le a keresztvizet hibázó támadójáról, André Silvaról. Az Európa-ligában döntetlenező német klub végül még így is döntetlent harcolt ki a vendég Atalanta ellenében.

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Mint ahogy arról beszámoltunk, 1-1-es döntetlenre végződött a RB Leipzig – Atalanta El-negyeddöntő első felvonása. Vendég vezetésénél jogos büntetőhöz jutott a Lipcse, azonban Silva lövését a bergamoiak új kedvence, Juan Musso bravúrral védte. Sőt, a kétszeres argentin válogatott hálóőr még a kipattanó utáni próbálkozást is hárította. Azonban másodpercekkel később már tehetetlen volt. Angelino szélről érkező beadását Davide Zappacosta továbbította a saját kapujába.

Tehát összességében az a bizonyos öngól feledtette André Silva kihagyott tizenegyesét, így talán kevésbé lehetett dühös Tedesco mester a lefújás után:

„Nem akarok semmi sem mondani, elemezzük ezt a mérkőzést, hogy megértsük, hogyan kell majd játszani a visszavágón. A tizenegyes? André nem lőtt olyan jól, de a kapusnak kis is kellett védenie.”

– nyilatkozta a lipcsei tréner.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik.