Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: hiába szerzett vezetést a Szeged, a Vasas otthon tartotta a 3 pontot!

A labdarúgó NB II (Merkantil Bank Liga) 32. fordulójának hétfői játéknapján a listavezető Vasas a 3. helyezett Szeged-Csanád Grosics Akadémiát látta vendégül.

 

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Dragan Vukmirt elveszítő Szeged-Csanád együttese. A vendégek ugyanis a 13. percben Horváth Krisztofer góljával előnybe kerültek. A szegediek támadója igen kiszorított helyzetből vette be Jova hálóját, 0-1! Pár perccel később majdnem megduplázta előnyét a vendégcsapat, de Bencze távoli lövése a kapufán csattant. A 20. minutumban újabb szegedi helyzet alakult ki, ekkor Ódor lövése suhant el kevéssel a Vasas kapuja felett. A félidő második felében egyre inkább fölénybe került a hazai gárda. A 32. percben majdnem össze is jött az egyenlítés, de Otigba fejese a kapufán csattant, Molnár pedig a gólvonal előtt rá tudott vetődni a játékszerre. Az angyalföldiek ezt követően hiába voltak mezőnyfölényben, a nagyszünetig nem tudták bevenni a kaput.

A második játékrészre kettőt is cserélt Kuttor Attila a támadósorban, hogy frissítsen csapatán. Az első veszélyes helyzet épp az egyik csere, Cipf révén jött létre, aki az 54. percben kevéssel a szegedi mellé tekerte a labdát. Nem sokkal később viszont már összejött az egyenlítés. Az 58. percben Silye távoli lövése talált utat a hálóba, Molnár hiába ért bele, hárítani már nem tudott, 1-1! A 61. minutumban aztán már az előny is az angyalföldieknél volt, miután Hinora kísérlete is a hálóban kötött ki, 2-1! A vezetés megszerzését követően sem lassított a Vasas, és a 69. percben Hinora szögletét Otigba továbbította fejjel a hálóba, 3-1! Az utolsó 20 percben a Vasas már nem erőltette annyira a támadások vezetését, a Szeged pedig nem tudott már megújulni, így végül teljesen megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot a listavezető.

Vasas – Szeged 3-1 (0-1)
Helyszín: Ilovszky Rudolf Stadion Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Silye (58.), Hinora (61.), Otigba (69.) ill. Horváth (13.)
Sárga lapok: Feczesin (78.) ill. Ódor (39.), Simon (51.), Csoboth (62.), Gajdos (64.)
Kiállítás:ill.

A 32. forduló eredményei:

Vasárnap:
Budaörs 3-1 Budafok
Pécsi MFC 1-0 Győri ETO
Szentlőrinc 0-5 Soroksár
Ajka 1-0 Haladás
BFC Siófok 1-0 III. Kerületi TVE
Csákvár 1-1 Dorog
Diósgyőri VTK 0-0 Tiszakécske
Kecskeméti TE 4-1 Békéscsaba
Szolnok 1-0 Nyíregyháza

Hétfő:
Vasas 3–1 Szeged

A bajnokság aktuális állása: