Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: kinevezte új edzőjét a Diósgyőr – HIVATALOS

Eddigi vezetőedzője menesztése után néhány órával megnevezte új trénerét a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Diósgyőri VTK együttese…

 

A Szeged csapatánál felmondó Dragan Vukmir lett az NB II-ben a feljutást érő második helyen tanyázó Diósgyőr csapatának új vezetőedzője, aki Kondás Elemértől veszi át a miskolci csapat irányítását.

A még mindig csak 43 éves egykori hátvéd Szerbián látta meg a napvilágot, de aktív játékosként 2002-ben szerződött Magyarországra, és azóta gyakorlatilag folyamatosan hazánkban tevékenykedik. Vukmir annak idején a Ferencváros, a Debrecen, a Budapest Honvéd, az MTK Budapest és a III. Kerület labdarúgója volt. Vezetőedzőként másfél évig irányította a megyei bajnokságban szereplő Bicske csapatát, majd 2021 tavaszától kezdve a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője volt.

“A klubnál a legfontosabb a feljutás, így minden döntés ennek érdekében születik. A váltásra azért került sor, mert a legutóbbi hazai rangadón a közvetlen riválisunktól elszenvedett vereség a tulajdonos és a klubvezetés meglátása szerint egy hosszabb folyamat eredménye volt, nem egy mérkőzés alapján döntöttünk a váltás mellett. A célunk továbbra is a feljutás, a Szeged elleni találkozón és az azt megelőző mérkőzéseken azonban nem tudtuk felfedezni azokat a játékelemeket, ami garancia lenne erre. Kondás Elemér munkáját köszönöm, és külön öröm, hogy győztesen hagyhatta el Dorogon a csapattal együtt a pályát, Így megmaradt az az előnyünk a Szegeddel szemben, ami fontos ahhoz, hogy kiharcoljuk az NB I.-es tagságot. Dragan Vukmir munkáját az egész szezonban figyelemmel követtük, megítélésem szerint egy igazi fejlesztő edző, a játékosai sokat fejlődtek a keze alatt, nekünk is erre van szükségünk, hiszen egyrészt vannak olyan játékosaink, akikből nem hoztuk ki a maximumot, pedig korábban már bizonyítottak csapataikban és komolyabb eredményeket is tudtak elérni, másrészt ne feledkezzünk el arról, hogy van egy akadémiánk, sok fiatal tehetséggel, akik közül minél több játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatba, hiszen nekik ez a következő állomás a pályafutásukban, és ez a tulajdonosi elvárás is” – nyilatkozta a klub honlapjának Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.”

“Leültünk és megbeszéltük a tulajdonossal és a vezetéssel, hogy milyen tervei vannak a klubnak, milyen filozófia mentén szeretne működni a DVTK és mivel nekem ez nagyon szimpatikus volt hamar meg tudtunk állapodni. Örülök annak, hogy rám esett a Diósgyőr vezetőinek a választása. Korábban már többször játszottam itt ellenfélként, tudom, hogy Miskolcon az emberek nagyon szeretik a labdarúgást, én pedig azért fogok dolgozni, hogy sikeres és jó csapatot építsünk, amiért érdemes kilátogatni a stadionba. Nincs sok időnk a vasárnapi mérkőzésig, mindössze két napunk van, egyelőre nem tudom, milyen állapotban vannak a játékosok, a mai edzés után okosabbak leszünk” – tette hozzá az újonnan kinevezett Dragan Vukmir.

Vukmir szezonhajrábeli padváltása azért különösen pikáns, mert a Szeged hét fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik helyen mindössze két ponttal volt lemaradva a már feljutást érő helyen tanyázó DVTK-tól, ahová most a szerb tréner átteszi a székhelyét.