Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Ádám Martin mesterhármassal jelentkezett; második helyen a Kisvárda

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában nagyon fontos győzelmet húzott be a Kisvárda; a Paks és a Zalaegerszeg pedig fordulatos meccset vívott egymással.

A Paks és a ZTE is 4-0-ás meccset játszott az előző fordulóban. Előbbi az MTK-t dózerolta le hazai pályán; míg utóbbi az Újpest ellen futott bele egy váratlan és kissé kínos zakóba idegenben. Ezt leszámítva azonban kiegyenlített mérkőzésre volt kilátás: mindkét csapat a középmezőnyben tanyázik és mindössze 1 pont volt köztük a forduló előtt. A dobogós helyekre már nem sok esélyük maradt és a kieséstől sem kell tartaniuk – szinte tét nélkül, felszabadultan várhatták ezt a találkozót.

A Paks kezdett jobban. Ez már a 3. percben egyértelmű volt, ekkor ugyanis Haraszti baloldali beadása után Ádám Martin fejelhetett gólt az ötösön belülről. A zalaiak tehát védelmi szempontból kimondottan gyengén indítottak és az első bő 10 percben többször is komoly ziccereket engedtek a vendégeknek. A paksi rohamok azonban idővel alább hagytak és a 20. percben váratlanul a Zalaegerszeg is megérkezett a mérkőzésbe: Tajti Mátyás egy látványos, távoli kapáslövéssel vette be Nagy Gergely kapuját. Innentől pedig már a kék mezesek is egyre aktívabbak lettek és Halilovic sok munkájának is köszönhetően a mezőnyben kezdtek fölénybe kerülni. Ennek bebetőzése jött el a 38. percben, amikor is Meshack találatával a ZTE fordítani tudott. A félidőben így 2-1-es zalai fölényt könyvelhettünk el.

A fordulás után reagált a Paks, készek voltak visszavágni a hazaiaknak a fordítás után. Az 54. percben Böde Dániel egy veszélyes fejessel jelezte a vendégek elszántságát, majd az 59. percben megérkezett a gól is: ismét egy baloldali beadás, ami után ismét Ádám Martin fejelhetett közvetlen közelről a kapuba. Csak úgy, mint a meccs elején. Itt azonban még nincs vég, hiszen a 61. percben újabb gólt láthattunk: újabb baloldali beadás után Ádám Martin ezúttal lábbal volt eredményes. Ezzel a paksi támadó mesterhármast jegyzett és 29 gólnál tart ebben a szezonban – elképesztő teljesítmény ez, ilyen számokat emberemlékezet óta nem produkált senki a magyar bajnokságban.

A 63. percben egy pillanatra úgy tűnt, jön a gyors válasz: egy szöglet után Lesják juttatta be a labdát a paksi kapuba, de a lassításból az is kiderült, hogy kézzel tette mindezt. A ZTE minden esetre nyomta tovább, a 70. percben még a kapufát is megrezgették. Lendületük azonban a hajrára alábbhagyott – a hajrában már nem tudtak igazán komoly lehetőségeket kialakítani. Így pedig hazai pályán kénytelenek voltak egy vereséget elkönyvelni a Paks ellen, amivel a zöld-fehérek meg is előzik őket a táblázaton – egészen a 4. helyre jönnek fel. A ZTE a 7. pozícióból várhatja majd a folytatást.

Szombat délután rendeztek még egy meccset az NB I-ben: a Kisvárda a Debrecennel csapott össze. A mérkőzés egyetlen találatát Bumba szerezte az 58. percben, méghozzá egy büntetőből. Ezzel a Kisvárda fontos győzelmet aratott és egy 4 meccses veretlenségi szériát zártak le – átmenetileg meg is előzték a Puskás Akadémiát és átvették a 2. helyet. A DVSC ezzel szemben nem muzsikál túl jól, csak a 9. helyen állnak a bajnokságban.

Zalaegerszeg – Paks 3-3
G.: Ádám (4., 59., 61.), Tajti (20.), Meshack (38.)

A forduló menetrendje

Péntek
MTK – Mezőkövesd 0-4

Szombat
Kisvárda – DVSC 1-0
ZTE – Paks 2-3
20:00 Fehérvár – Puskás Akadémia (tv: M4 Sport)

Vasárnap
17:30 FTC – Újpest (tv: M4 Sport)
19:30 Gyirmót – Honvéd (tv: M4 Sport+)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása