Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meneszthetik a PSG vezetőedzőjét – sajtóhír

A Paris Saint-Germain szombat esti döntetlenjével megszerezte a francia bajnoki címet, ennek ellenére a helyi sajtóban bizonytalannak tartják a csapat vezetőedzőjének jövőjét…

(Photo by Joosep Martinson – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Le Parisien beszámolói szerint a Paris Saint-Germain gárdája komolyan fontolóra vette, hogy felbontsa Mauricio Pochettino még egy évig érvényes szerződését a klub vezetőedzői posztján. A kiszivárgott információk szerint ebben az esetben az egyesületnek 15 millió eurós végkielégítést kéne fizetnie a tréner részére.

Az argentin szakember tavaly január óta irányítja a PSG-t, ám nem volt zökkenőmentes a munkája a francia klubnál, egyelőre ugyan foglalkoztatják őt, de mindkét fél részéről lehetett már olvasni, hogy nem makulátlan a kapcsolat. A párizsi klub ugyan magabiztosan megnyerte a francia bajnokság küzdelmeit, de a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült.

A nemzetközi sajtóban olvasható információk szerint csak idő kérdése, hogy mikor kerül sor Pochettino leváltására, sokak szerint azt tervezik, hogy Zinédine Zidane veszi át tőle a stafétát. Az 50 éves tréner kinevezése iránt a közelmúltban a végül Erik ten Hagot választó Manchester United és korábbi klubja, a Tottenham ugyancsak érdeklődést mutatott. Pochettino 2014 és 2019 között öt és fél éven át irányította a londoni klubot, mellyel a 2018-2019-es évad végeztével BL-döntőben szerepelhetett.