Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Jürgen Klopp döntött a jövőjéről – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Liverpool csapatánál egyre inkább emblematikus figurává váló menedzser jövőjével kapcsolatban fontos döntés született…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A BL-elődöntő első mérkőzését megnyerő Liverpool csapata a csütörtöki kora esti órákban hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy a “vörösök” német menedzsere, Jürgen Klopp további két évvel, 2026-ig megújította a klubnál 2024-ig érvényes szerződését.

“Megannyi szó jut az eszembe, amellyel leírhatom, mit érzek a hírrel kapcsolatban: öröm, alázat, áldás, kiváltság, izgalom. Annyi szenvedély van ezen a helyen! Ezt már akkor is tudtam, mielőtt ideérkeztem. Még jobban megismerhettem, miután megérkeztem, mostanra pedig jobban tudom, mint bármit valaha. Anno azért jöttem ide, mert az éreztem, passzolunk egymáshoz, én, a klub, a klubvezetés. És ez teljesen igaz még most is. Ugyanakkor fel kellett tennem a kérdés ennyi idő után, jó lesz-e a klubnak, ha még tovább maradok? Pep Lijndersszel és Pete Krawietzcel együtt jutottunk arra, hogy igen kell legyen a válasz. Még mindig megvan a kellő frissesség bennünk!” – közölte a hosszabbítást követően a német szakember.

Klopp 2015 októbere óta már lassan 400 mérkőzésen irányította a Liverpool csapatát, mellyel számos egyéb csapatsiker és különböző egyéni elismerések mellett 2019-ben angol bajnokságot, 2020-ban pedig Bajnokok Ligáját nyert.

Ha Klopp kitölti az új szerződését úgy 10 éven és 10 hónapon át ülhet a Liverpool kispadján, amellyel a csapat történetének negyedik leghosszabb időn át regnáló menedzsere lehet Tom Watson (1896­–1915), George Kay (1936­–1951) és Bill Shankly (1959–1974) után.