Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: a tulajdonos beszélt a klub eladásáról

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli csapatával kapcsolatban időről időre merülnek fel olyan híresztelések, hogy a tulajdonos fontolóra vette a klub eladását…

 

A Napoli csapatának tulajdonjogait birtokló filmproducer, Aurelio De Laurentiis a minap a nápolyi Radio Kiss Kiss adásában beszélt a klub eladásával kapcsolatban:

“Egyáltalán nem gondolok a klub eladására. Ez egy olyan lehetőség, melyet soha nem vettem figyelem. A Napoli a szívem csücske. Mindig is hallottam, hogy a sajtóban emlegetnek egyes ajánlatokat, de soha nem tárgyaltam senkivel arról, hogy megváljak a csapattól.”

A 72 éves üzletember 2004-ben még a harmadosztályban vette át az akkor csődbe ment Napoli irányítását, és vezérletével rövid időn belül visszatért a csapat a Serie A-ban. Ugyan többször is versenyben voltak a bajnoki címért, egyszer sem tudták elhódítani a hőn áhított Scudettót, viszont De Laurentiis regnálása alatt a csapat háromszor (2012, 2014, 2020) emelhette magasba a Coppa Italia-serleget.

A Partenopei együttese 34 forduló után a harmadik helyen áll a Serie A 2021-2022-es kiírásában, hátránya hét pont az aktuális éllovas AC Milan gárdája mögött.