Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino: “Száz százalékig biztos vagyok a maradásomban…”

A Paris Saint-Germain háza táján több szereplő sorsa is erősen bizonytalannak tűnik a közelgő nyári átigazolási időszak során…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Paris Saint-Germain kispadján megkérdőjelezett jövővel rendelkező vezetőedző, Mauricio Pochettino a minap a L’Équipe hasábjain arra a kérdésre adott választ, hogy marad-e a csapatnál, illetve mi lesz a klub egyik legjobbja, Kylian Mbappé sorsa:

Száz százalékig biztos vagyok mindkét esetben abban, hogy maradunk a csapatnál. Pillanatnyilag csak sejtésről beszélhetek, jobban mondva előérzetről. Persze mindannyian tudjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet egyik napról a másikra. De ebben a pillanatban az imént feltett kérdésre az a válaszom, amit az előbb adtam.”

Az argentin szakember tavaly január óta irányítja a PSG-t, ám nem volt zökkenőmentes a munkája a francia klubnál, egyelőre ugyan foglalkoztatják őt, de mindkét fél részéről lehetett már olvasni, hogy nem makulátlan a kapcsolat. A párizsi klub ugyan magabiztosan megnyerte a francia bajnokság küzdelmeit, de a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült.

Pochettino azt is elárulta, hogy a kapcsolatát továbbra is normálisnak tartja a klub vezetőségével, természetes kommunikáció folyik, s a munka ugyanúgy zajlik, ahogyan mindig is, és “a megbeszéléseink nem csupán a jelenről folynak, szem előtt tartjuk a jövőt is”.

A trénert még 2023-ig szerződés köti a klubhoz, ugyanakkor Mbappé aktuális megállapodása június 30-án lejár és már szabadon tárgyalhat más klubokkal, nyáron pedig lehetősége van ingyen elhagynia a párizsi egyletet.