Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Conte szívesen lenne a PSG edzője – sajtóhír

A francia bajnoki cím megszerzése ellenére a francia sajtó szerint a Paris Saint-Germain csapata új edző kinevezését fontolgatja a következő idényre…

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

A Le Parisien beszámolói értelmében a lehetséges jelöltek közé tartozik a Tottenham vezetőedzője, Antonio Conte, aki nyitott lenne a Paris Saint-Germain irányítására. Mauricio Pochettino helye kérdőjelessé vált, és a francia lap szerint a klubvezetés már az argentin szakember menesztését fontolgatja.

Az 52 esztendős leccei szakember irányításával a Spurs múlt november óta 31-ből 17 meccset nyert meg négy döntetlen és tíz vereség mellett. A csapat 13-4-6-os mérleget jegyez az olasz szakember kezei alatt, és a bajnokság hajrájában a BL-indulást jelentő negyedik helyért harcol. Conte második alkalommal dolgozik Londonban, hiszen 2016 és 2018 között a Chelsea menedzsere volt, mellyel bajnokságot és FA-kupát nyert, második angol megbízatása azonban idejekorán véget érhet.

A nemzetközi sajtóban olvasható információk szerint csak idő kérdése, hogy mikor kerül sor Pochettino leváltására, sokak szerint azt tervezik, hogy Zinédine Zidane veszi át tőle a stafétát. Az 50 éves tréner kinevezése iránt a közelmúltban a végül Erik ten Hagot választó Manchester United és korábbi klubja, a Tottenham ugyancsak érdeklődést mutatott. Pochettino 2014 és 2019 között öt és fél éven át irányította a londoni klubot, mellyel a 2018-2019-es évad végeztével BL-döntőben szerepelhetett.

Ugyanakkor a mostani beszámolók ismét megerősítették, hogy Zidane inkább a francia válogatott kispadjára pályázik, amennyiben a regnáló szövetségi kapitány, Didier Deschamps távozna posztjáról az idei világbajnokságot követően, így került szóba a korábban az olasz válogatottat is irányító stratéga a francia fővárosi csapatnál.