Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Vitesse kulcsemberét igazolta le az Union Berlin! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy leigazolták Danilho Doekhit, aki a Vitesse csapatát erősítette.

Pár nappal azt követően, hogy az Union Berlin egy győzelemmel, és a bajnokságban megszerzett 5. helyezéssel lezárta a kiváló 2021/22-es idényét, máris újabb örömhírrel szolgáltak a szurkolóik számára. A fővárosi együttes ugyanis bejelentette, hogy leigazolták Danilho Doekhit, aki korábban a Vitesset erősítette. A holland gárdánál a csapatkapitányi karszalagot is viselő Danilho rendkívül fontos szerepet töltött be abban, hogy a Vitesse a legjobb 8-ig menetelt az Európa-konferencialigában, összességében pedig ebben a szezonban 41 találkozón lépett pályára a klub színeiben, amelyeken 4 gólt szerzett. A korábbi Excelsior és Ajax nevelésű játékosnak az idény végén lejárt a szerződése a Vitessenél, így az Union ingyen szerezte meg a holland bajnokságban 6. helyen végző együttes kulcsemberét. A hírek szerint a holland futballista az Európa-liga szereplés miatt tette le a voksát a berlini csapat mellett, amely így egy nagyon tapasztalt, ám még igen fiatalnak mondható játékost szerzett meg a hátsó alakzatba.

Danilho Doekhi 2018 nyarán érkezett a Vitessehez. A klub mezét összesen 135 alkalommal öltötte magára, amelyeken 5 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 3 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.