Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg megvenné az RB Leipzig szélsőjét a Leicester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City együttese végleg megvásárolna az RB Leipzig játékosát, Ademola Lookmant.

A The Telegraph legfrissebb beszámolója alapján a Leicester City döntött Ademola Lookman sorsáról, és végleg szeretnék őt a keretükben tudni. A 24 esztendős futballistát 2019 nyarán vásárolta meg az RB Leipzig az Evertontól, ám a német együttesben nem tudott állandó helyet kivívni magának. Ezt követően a lipcsei gárda az előző szezonban a Fulhamnek adta kölcsön őt, idén pedig a Leicester Cityhez került kölcsönbe vásárlási opcióval. A “Rókáknál” Brendan Rodgers ebben a szezonban eddig 40 mérkőzésen számított a nigériai szélsőre, aki ezt 8 góllal és 5 gólpasszal hálálta meg. A hírek szerint ez a teljesítmény meggyőzte Rodgerst arról, hogy a következő szezonokban is érdemes számítani Lookman szolgálataira. Ahhoz, hogy aktiválják a kölcsönszerződésben szereplő vásárlási opciót, ahhoz 17 millió euró körüli összeget kell letenniük a Leipzig asztalára.

Ademola Lookmant 2024 nyaráig köti aktuális kontraktusa az RB Leipzighez. Piaci értékét 9 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.