Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyáron válthat a Napoli kiválósága – sajtóhír

Olasz sajtóbeszámolók szerint az olasz bajnokságban (Serie A) dobogós Napoli csapatának meghatározó játékosa nagy eséllyel csapatot válthat a nyáron…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A Calciomercato aktuális beszámolói értelmében a Napoli csapata már 35 millió euróért hajlandó lenne nyáron eladni kiváló védőjét, Kalidou Koulibaly-t, akit már csak jövő nyárig köt szerződés a csapathoz. A hírek szerint a Manchester United, a Barcelona és a Paris Saint-Germain egyaránt készen áll a játékos megszerzésére.

A 30 éves szenegáli hátvédet az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt hét év alatt több mint 300 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált. Az elmúlt nyáron gyakori téma volt a klubváltása, a teljesség igénye nélkül állítólag a Manchester City és a PSG is érdeklődött iránta, de végül maradt a Partenopei alkalmazásában.

Az ANK-győztes védő az idei szezonban 26 bajnokin és összesen 33 tétmérkőzésen lépett pályára a dél-olasz egylet színeiben.

Koulibaly megtartása azért lenne kiváltképpen fontos a nápolyiak számára, mert legnagyobb erősségei közül Lorenzo Insigne biztosan elhagyja az együttest, illetve a gólrekorder Dries Mertens jövője is bizonytalan a klubnál.