Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé: “Személyesen közöltem a döntésem Florentino Perezzel”

Ahogy arról már mindenki értesült, Kylian Mbappé 2025-ig hosszabbított a Paris Saint-Germain csapatával, pedig már nagyon közel állt ahhoz, hogy a Real Madridhoz igazoljon. A francia támadó most elárulta, hogy személyesen közölte a döntését a királyi gárda elnökével, Florentino Perezzel. 

 (Photo by John Berry/Getty Images)

Kylian Mbappé az új PSG-szerződése aláírása után sajtótájékoztatót adott, ahol részletesen beszélt döntéséről. Azt már elmondta, hogy a párizsi klub az otthona, most viszont azt is elárulta, hogy ő maga hívta fel a Real Madrid elnökét, Florentino Perezt, hogy elmondja, nem igazol a spanyol csapatba. Úgy gondolja, ez így volt korrekt.

“Nagyon tisztelem a Real Madridot és Florentino Perez elnököt is. Mindent megtettek értem, és azért, hogy boldog legyek, így én magam hívtam fel Perezt, mivel nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Én magam hoztam meg a döntést, és a legjobb döntést hoztam”

– nyilatkozta Mbappé a sajtótájékoztatón.

Előkerült az is, hogy a francia támadó gyerekkora óta nagy Real Madrid rajongó, és Mbappé nem zárta ki, hogy karrierje későbbi szakaszában még egyszer odaigazol. 

“Most csak erre az új szerződésre koncentrálok, de hogy mi fog történni a jövőben, arra most nem tudok választ adni.”

A játékos üzent a minden bizonnyal csalódott, vagy éppen dühös Real Madrid-szurkolóknak is. 

“Megértem a csalódottságukat, de remélem ők is megértik, miért hoztam ezt a döntést, hogy a hazámban maradok.”

Mbappé szerződése júniusban járt volna le a PSG-vel, és eddig minden hosszabbítási ajánlatot visszautasított. Már megvolt a szóbeli megegyezés is a Real Madriddal, de végül úgy döntött, hogy 2025-ig mégis jelenlegi csapatában marad. Ennek oka az lehet, hogy sajtóhírek szerint 300 millió eurós aláírási bónuszt és évi nettó 100 millió eurós álomfizetést kap a párizsi klubtól, sőt egyesek szerint beleszólhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.