Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Neymar eladásából finanszíroznák Mbappé maradását – sajtóhír

Francia sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain abból finanszírozná Kylian Mbappé szerződéshosszabbítását, hogy eladják rekordigazolásukat, Neymart. 

(Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

A francia napilap, a Le Parisien információi szerint a PSG Neymar eladását tervezi. A lap szerint a katari vezetőség a nyári átigazolási időszakban szeretne továbbadni a brazil támadón, mivel ezzel szeretnék kompenzálni azt a hatalmas kiadást, amit Kylian Mbappé megtartása okoz.

Mint ismeretes, Mbappé 2025-ig hosszabbított a párizsi gárdával, ez viszont nagyon sokba fog kerülni a klubnak. Sajtóértesülések szerint 300 millió euró aláírási pénzt és szezononként 100 millió euró fizetést kap, ami heti 1,9 millió eurós bért jelent. Ezzel szemben Neymar hetente körülbelül 545 ezer eurót keres jelenleg a párizsiaknál.

Neymar 2017-ben igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért a PSG-be a Barcelonából. Sokszor hátráltatták sérülések, de így is minden sorozatot figyelembe véve 144 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 100 gólt és 76 gólpasszt jegyzett.