Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított kulcsemberével a Leverkusen – HIVATALOS

Fontos bejelentést tett meghatározó szereplője jövőjéről a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen együttese…

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

A Bayer Leverkusen csapatának tájékoztatása értelmében a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő egyesület 2027-ig meghosszabbította megbízható cseh csatár, Patrik Schick szerződését a klubnál.

A 26 esztendős támadó az elmúlt két év alatt minden sorozatot figyelembe véve 67 találkozón 37 találatot szorgoskodott össze a “gyógyszergyáriak” színeiben, miközben Bundesliga elmúlt kiírását 24 góllal zárta. Schick hazájában a Sparta Praha és a Bohemians csapataiban szerepelt, majd légiósként a Sampdoria színeiben tett szert komolyabb nemzetközi ismeretségre, ahonnan az AS Roma vitte el, ám a “farkasoknál” eltöltött két év alatt nem sok sót evett meg. Ezt követően a 2019-2020-as idényre kölcsönben az RB Leipzig együtteséhez került, ahol 22 bajnokin tíz találatig jutott, ám nem került véglegesítésre, így mostani klubja 26.5 millió euróért és további bónuszokért cserébe csapott le játékjogára.

A tavalyi Európa-bajnokságon is szereplő Schick 2016 óta 33 pályára lépés alatt 17 gólt lőtt a cseh nemzeti csapat színeiben.

Egybehangzó nemzetközi sajtóhíresztelések szerint a Leverkusen napokon belül a korábban angol csapatokkal hírbe hozott 20 éves cseh csatártehetség, Adam Hlozek leigazolását is bejelentheti.