Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: nyáron elhagyja a csapatot a gólerős támadó – sajtóhír

A Real Madrid csapata 1-0-s győzelmet aratott a Liverpool felett a Bajnokok Ligája 2022-es döntőjében, a “vörösöket” pedig hamarosan egy újabb csapás érheti…

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói szerint a Liverpool rutinos támadója, Sadio Mané meghozta döntését, mely szerint a nyáron elhagyja a klubot, mert a többéves kiváló együttműködést követően új kihívásokra vágyik.

A 30 éves szenegáli válogatott támadó 2016-os leigazolása óta 269 mérkőzésen 120 gólt szerzett a “vörösök” szerelésében. Mané a legutóbbi idényben is alaposan kitett magáért, hiszen a bajnokságban 34 meccsen 16 találatot jegyzett, miközben minden sorozatot figyelembe véve 51 fellépés alatt 23-szor volt eredményes. Az idei góltermésénél hatékonyabb eddig csak a 2018-2019-es kiírásban volt, amikor 26 találatig jutott. Mané korábban a Southampton, a Red Bull Salzburg és a Metz csapataiban futballozott.

Mané szerződése 2023 nyaráig érvényes a Mersey-partiaknál, és az olasz újságíró úgy tudja, hogy ezt nem szándékozik kitölteni, a BL-döntőt akarta megvárni döntése közlésével, de hamarosan tájékoztatni fogja klubját a távozási szándékáról.

A rutinos támadó a két évvel ezelőtti ezüstérmét követően idén Afrikai Nemzetek Kupája-győztes lett hazája nemzeti csapatával. Mané 2012 óta 89 mérkőzésen 29 gólt szállított a szenegáli válogatott tagjaként.

Mané megszerzése iránt leginkább a Bayern München csapata mutat érdeklődést, de még nem dőlt el, hogy valóban náluk folytatja. A bajorok azért keresnek új támadót, mert a klub által is kiszemelt Erling Haaland a Manchester City játékosa lett, míg első számú gólgyárosuk, Robert Lewandowski a távozását kérte a csapattól.