Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám: “Kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat!”

A magyar válogatott újabb mérkőzésre készül a Nemzetek Ligája A Ligájában, szombat este Németország lesz az ellenfél…

Marco Rossi: “A németek a legnehezebb ellenfeleink a csoportban”

 

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám az MLSZ csatornáin keresztül közzétett videóbejelentkezésben üzent a magyar szurkolóknak, melyben a sportszerű szurkolásra hívta fel mindenki figyelmét:

“Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zártkapus mérkőzésünk, amit mindenképpen el szeretnénk kerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat, a kirekesztő mondatokat, szavakat, amik esetleg a jövőben zártkapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagyok a legfontosabbak.

Már többször bizonyítottátok, hogy Európában és az egész világon is páratlanok vagytok abban, ahogy buzdítotok minket, ahogy mellettünk vagytok az utolsó percig, és ahogy a mérkőzés végén közösen együtt a himnusz énekeljük. Ez egy hihetetlen fontos erő számunkra, ezért kérlek titeket, hogy kerüljünk minden olyan megnyilvánulást, amire később esetleg rá lehet fogni, hogy kirekesztéssel kapcsolatos.

Tudjátok, hogy az UEFA az elmúlt években nem bánt velünk kesztyűs kézzel és ezt el szeretnénk kerülni a jövőben.”

Marco Rossi nemzeti csapata szombaton telt ház előtt vívhat Németország ellen a Puskás Arénában, míg jövő kedden Anglia vendégeként lép pályára.

 

A magyar válogatott aktuális kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore