Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Flick: “Meggyőződés és magabiztosság nélkül játszottunk”

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott Németország ellen szombat este a Nemzetek Ligájában hazai környezetben…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A német válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick a vele nem éppen kesztyűs kézzel bánó német újságíróknak tett nyilatkozatában elismerte, hogy gyengén teljesített csapata a magyar válogatott ellen:

“Előre szóltam a pénteki sajtótájékoztatónkon, hogy ez lehet a legnehezebb meccsünk a négy közül, egy rendkívül szervezett, jól védekező csapat ellen játszottunk. Az a helyzet, hogy nem sikerült megvalósítani azt, amit a mérkőzés előtt elterveztünk, sokszor megkönnyítettük ellenfelünk helyzetét a gyakori hibáinkkal. A védekezésünk pedig… volt, hogy megengedhetetlen dolgokat műveltünk hátul, ez nem fér bele.

Maradunk holnap még Budapesten, a csapat kap egy szabad estét, regenerálódunk, aztán készülünk az olaszok elleni hazai meccsünkre.

Nem csupán Timo Werner, az egész csapat meggyőződés, magabiztosság nélkül játszott, nem lenne jó csak rá kihegyezni ezt. Sokszor nem mertünk elvállalni tiszta lövőhelyzeteket, ezen változtatnunk kell. Hiányzott a játékunkból az intenzitás, de egy ilyen hosszú idény után ez sajnos előfordul. Ettől függetlenül ki kell jelentenünk, ez a teljesítmény számunkra visszalépés volt.”

Amíg a mieink legközelebb Angliában lépnek pályára, addig a Nationalelf jövő kedden Olaszországot fogadja a következő körben.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore