Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Külföldi hátvédet igazolt a Honvéd – HIVATALOS

A közelmúltban edzőváltást bejelentő Budapest Honvéd csapata megerősítette egy új játékos szerződtetését…

 

A Budapest Honvéd csapata megerősítette, hogy három évre szóló megállapodást kötött a korábban a Paris Saint-Germain korosztályos csapatánál is megforduló 23 éves szenegáli védővel, Christian Gomisszal.

“Az előző szezon mérkőzéseit elemezve úgy éreztük, hogy a számos fejlesztendő terület egyike a folyamatos támadásépítés. Christian egy olyan játékos, aki a belső védő posztról könnyedén cselez és passzol a középpálya felé, ráadásul maga is bevethető ebben a pozícióban. Ez a sokoldalúsága azt is lehetővé teszi a számunkra, hogy könnyebben alkalmazkodjunk mérkőzés közben, és ez a taktikai rugalmasság egy újabb olyan aspektus, amit a jövőben fejleszteni szeretnénk” – mondta el az új játékosról Chris Docherty, a kispestiek sportigazgatója.

“A Honvéd egy remek klub, amely kiváló körülményeket biztosít a futballhoz. Sokat hallottam már a történelméről, hagyományairól, ezért is nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a csapathoz. Ez a lehetőség mindenféleképpen egy fontos lépést jelent számomra a karrieremben, bízom benne, hogy sok tapasztalatot gyűjthetek itt, ami a fejlődésemet szolgálja majd. Szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot, remélem, hogy jó szezont tudunk majd együtt produkálni és a lehető legjobb helyezést érjük el a tabellán” – tette hozzá Gomis.

A tehetséges hátvéd Szenegálban látta meg a napvilágot, éveken át Franciaországban szerepelt, a PSG korosztályos csapatai mellett szerepelt a Pacy Ménilles és a Bastia gárdájában. A felnőttek közt legutóbbi állomáshelyén, a bolgár Lokomotiv Plovdivnál mutatkozott be, ahová két éve szerződött, ezlaatt pedig 59 tétmérkőzésen játszott, beleértve négy Európa-liga-selejtezőt.