Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: veszélyben lehet Fati pályafutása!

Nincsenek jó híreink az FC Barcelona szurkolói számára. A spanyol sajtó értesülése szerint könnyen lehet, hogy a várakozásokkal ellentétben megakaszthatja Ansu Fati pályafutását a sérülékenysége.

(Photo by Steve Christo – Corbis/Corbis via Getty Images)

A még mindig csak 19 esztendős Fatit az elmúlt idényben is több sérülés sújtotta. Az afrikai származású szélső bajlódott a meniszkuszával (térdizület egyik porca), illetve a combhajlító izmával is. Mindezek árnyékában csak az idény hajrájában térhetett vissza a pályára, bár sok babér nem termett számára májusban. Igaz, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique ennek ellenére is küldött neki behívót a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire. Bár a korábbi Barca-edző végül nem engedte egyszer sem pályára.

Állítólag nem volt véletlen Luis Enrique elzárkózása Fati elől. A Sport arról számolt be tegnap, hogy Fati látványosan alulteljesít a fizikai és atlétikai teszteken. A lap szerint a négyszeres válogatott támadó lassabb, gyengébb és kevésbé robbanékony, mint korábban. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Barcelona mit szándékozik tenni a már négyszer operált tehetség állapotával, de korábban nem volt kizárva egy ötödik műtét sem.

A Messi után a tízes mezt megöröklő Fati a Barca egyik legnagyobb értékének számít, és egészen 2027-ig köti szerződés egymáshoz a feleket.