Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori csapata nevezte ki utánpótlás-edzőnek az olaszok világbajnokát – HIVATALOS

Nagy visszatérést jelentett be az olasz másodosztályba (Serie B) kieső Genoa csapata, ugyanis a klub egykori klasszis játékosa utánpótlás-edzőként tér vissza…

A Genoa együttese a pénteki napon közölte, hogy a következő szezontóll az egykori világbajnok klasszis, Alberto Gilardino lesz az egyesület Primavera-csapatának új vezetőedzője.

Az egykori olasz válogatott támadó annak idején 2012 és 2014 között aktív játékosként már szolgálta a klubot, amikor 52 mérkőzés alatt 21 gólig jutott. Gilardino aktív karrierje során hazájában a Piacenza, a Hellas Verona, a Parma, az AC Milan, a Fiorentina, a Bologna, a Palermo, az Empoli, a Pescara és a Spezia csapatait erősítette. Mindemellett a Squadra Azzurra színeiben 60 találkozón 19 gólt szerzett. Klubszinten a legnagyobb sikerei közé tartozott, hogy 2007-ben az AC Milannal BL-t, Európai Szuperkupát és klub-világbajnokságot nyert, valamint 2005-ben, a Parma labdarúgójaként az év játékosa volt a Serie A-ban.

Gilardino tagja volt 2006-os világbajnok olasz válogatottnak, a csoportkörben az Egyesült Államok ellen volt eredményes, míg a házigazda németek elleni emlékezetes, hosszabbításos elődöntőben pazar gólpasszt adott Del Piero mindent eldöntő góljához.

A 39 éves szakember korábban a Rezzato, a Pro Vercelli és a Siena csapatait irányította az olasz harmadosztályban. A partvonal mellett eddig mérsékelt sikerek kísérték munkásságát, de talán a fiataloknak át tud majd adni valamit a tudásából.