Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Fontos lépést tett előre”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott támadója Dél-Koreába szerződött az NB I-ből…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Nemzeti Sport érdeklődésére osztotta meg véleményét Ádám Martin klubváltásáról, aki a Paks csapatától a dél-koreai Ulsan Hyundaihoz szerződött:

“Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra. Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre. A dél-koreai bajnokság elég erős, a tempó és a színvonal magas, jó játékosok futballoznak ott. Martin a listavezetőhöz igazol, olyan csapathoz, amely a meccsein dominál, folyamatosan támad – ez kedvezhet neki. Ismerve az ázsiai labdarúgást, jó fizikai állapotra lesz szüksége, hogy megállja a helyét, de már ezen a téren sem féltem. Ami gondot okozhat, az a jelentős távolság, az Egyesült Államokból hazarepülő társai mesélhetnének arról, hogy a hosszú utazással és az időeltolódással nem olyan könnyű megbirkózni. Persze egy idő után ezt is meg lehet szokni.

Most jött el az ideje annak, hogy próbára tegye magát külföldön. Részemről tényleg rendben van ez a váltás. Amit Dél-Koreában megtapasztal, a fejlődését szolgálhatja, aminek a válogatottban is hasznát vehetjük. A nemzeti együttesben is lépésről lépésre halad előre, a legutóbbi mérkőzéseken kifejezetten jól szállt be, Angliában két gólpasszal és remek megmozdulásokkal vétette észre magát. Hatvannyolc percig Szalai Ádám óriásit küzdött, majd jött Martin és – a szintén remekül beálló Nagy Ádámmal, Gazdag Dániellel, valamint Loic Negóval együtt – nagyon sokat tett azért, hogy lezárjuk a meccset, egyúttal történelmi sikert arassunk. Ezért is hangsúlyozom mindig, nem az számít, hogy ki kezd és ki a csere – az számít, ki a keret tagja. Martin élt az eddigi bizalommal, vele nőttek a variációs lehetőségeink, úgyhogy ha Dél-Koreában is hozza a jó formáját, a jövőben is várhatja a meghívót!”

A 27 esztendős csatár 32 pályára lépés alatt 31 gólt szerzett a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2021-2022-es idényében, így az NB I gólkirálya volt.