Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Európa-bajnok olasz játékos szerződött az MLS-be – HIVATALOS

Lorenzo Insigne és Domenico Criscito után újabb rutinos olasz labdarúgó csatlakozott az MLS-ben szereplő Toronto FC csapatához…

(Photo by GES-Sportfoto/Getty Images)

A Juventus csapatától szerződése lejártával távozó Federico Bernardeschi 2026-ig szóló megállapodást kötött az MLS-ben szereplő Toronto FC gárdájával.

A 28 éves Európa-bajnok szélső 2017-ben mintegy 40 millió euró ellenében szerződött a torinóiakhoz a Fiorentinától. Bernardeschi azóta ugyan kevésbé váltotta be az akkori vérmes reményeket, összességében állandó szereplőnek bizonyult és öt esztendő leforgása alatt már 183 tétmérkőzésen szerepelt, melyeken 12 találatig jutott. Idő közben Cristiano Ronaldo mögött sokáig legfeljebb csereként vették számításba, és nehezen tudott állandó kezdőhelyet követelni magának, de a kispadról rendszerint sok lehetőséghez jutott.

“Nagyon örülünk, hogy Federico csatlakozott a csapatunkhoz. Úgy gondolom, hogy játékosként és emberként is éppen ő az, akire szükségünk volt, mind a pályán, mind az öltözőben. Federico egy igazi bajnok és vezéregyéniség volt a Juventusban és az olasz válogatottban, különleges értékeket hozott magával Torontóba” – mondta Bill Manning, a Toronto FC elnöke.

A 38-szoros válogatott szélső szabadúszóként ingyen váltott klubot, a korábbi hírek szerint a Napoli és a Lazio is szívesen látta volna, ő azonban inkább az MLS felé vette az irányt.