Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Werner visszatér a Lipcséhez – sajtóhír

Nagyon úgy tűnik, hogy valósággá válhat az, amiről már hetek óta cikkeztek a német sajtóban és a Chelsea mellőzött támadója visszatérhet egykori sikerei helyszínére…

(Photo by Harriet Lander/Copa/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói értelmében megszületett a megegyezés arról, hogy a Chelsea kegyvesztett támadója, Timo Werner visszatér korábbi csapatához, az RB Leipzighez. Az olasz sportújságíró külön kihangsúlyozta, hogy a megállapodás nem kölcsönszerződés, hanem végleges üzletet takar.

A 26 esztendős német támadó két éve 47.5 millió font ellenében igazolt a “kékekhez” a lipcsei gárdától, melyben a 2019-2020-as évad során 47 mérkőzésen 35-ször tudott eredményes lenni. Werner összességében négy esztendőt töltött az RB Leipzignél, és 19 gólnál kevesebbet egyszer sem szerzett, összességében 222 mérkőzésen 91 gólig jutott. Ezt a teljesítményt azonban meg sem tudta közelíteni a Premier League-ben, az első idényében 12, a másodikban 11 gólig jutott.

Werner a PL-t tekintve 56 pályára lépés alatt mindössze tíz alkalommal volt eredményes az elmúlt két szezon alatt, ami annak fényében, hogy miért igazolták annak idején, vajmi kevés. Kétségtelenül többet vártak tőle, így a tulajdonosváltás után átalakulóban lévő Chelsea nyitott az ajánlatok meghallgatására és nem zárkóznak el attól, hogy megfelelő opció esetén megváljanak a szebb napokat is látott gólvadásztól.

A korábbi híresztelések szerint a Juventus és a Real Madrid is érdeklődött Werner iránt, aki azonban úgy tűnik, hogy mindenképpen korábbi állomáshelyén szeretné újra felépíteni magát.