Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az Újpest válogatott labdarúgója

70 éves korában elhunyt az Újpesti Dózsa korábbi válogatott játékosa a lila-fehér klub csütörtök késő esti közlése értelmében…

 

Az Újpesti Torna Egylet bejelentése értelmében 70 éves korában elhunyt a csapat korábbi válogatott labdarúgója, Tóth József.

A Mosonmagyaróváron született balszélső, majd balösszekötő karrierje jelentős részét az Újpestnél töltötte, ahol 1975 és 1984-ig 268 mérkőzésen három gólt szerzett. “Jokka” ezalatt két-két bajnoki címet és MNK-t nyert a csapat tagjaként. Ezt követően 1984 és 1986 között az MTK-VM színeiben szerepelt az élvonalban, majd a finn IF Kraft csapatában fejezte be a labdarúgó karrierjét. 1986 novemberétől, a finn bajnoki szünet idején az Erzsébeti SMTK színeiben szerepelt a területi bajnokságban.

Az UTE tájékoztatása szerint Tóth remek védő volt, igazi nyerő típus, olyan, aki a védekezés mellett nagyszerűen vett részt a támadásépítésben is.

Tóth 1974 és 1983 között 56 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, egy gólt szerzett a nemzeti csapatban, részt vett az 1978-as argentin és az 1982-es spanyol világbajnokságon.

Nyugodjon békében!