Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hatgólos döntetlen és Varga Barnabás mesterhármas a Honvéd-Paks találkozón

Lezárultak a magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) küzdelmei a 3. fordulóban. Gólgazdag mérkőzést játszott a Honvéd és a Paks, ráadásul a vendégeknél Varga Barnabás mesterhármast is szerzett, de a meccs végeredménye így is döntetlen lett, ahogy a Kisvárda-Puskás Akadémia találkozó is, de ott csak egy-egy gól esett.

 

Budapest Honvéd – Paks 3-3

Az első félidő bár kiegyenlített volt, sok helyzetet nem hozott. Ez azonban nem jelentette azt, hogy gólok sem voltak, hiszen a Honvéd kétgólos előnyre tett szert az első játékrészben, mindezt pedig végül 0 kapuralövéssel abszolválta. Mindez úgy sikerült, hogy a hazaiak két tizenegyest is kaptak, egyet a 14. percben, míg a máskat a 20. percben, és Lukic mindkettőt értékesítette.

A második félidőben már több helyzet volt és a Paks is feléledt, olyannyira, hogy három percen belül kiegyenlítettek Varga Barnabás révén az 54. és az 57. percben. Keveset próbálkozott a Honvéd, de végül a 73. percben összejött a góljuk, miután Kerezsi talált be a hálóba. Már a zsebükben érezhették a győzelmet a hazaiak, amikor a 96. percben Varga mesterhármast szerzett egy tizenegyesből, amivel sikerült legalább egy pontot összehoznia a csapatának. Mindez annak is köszönhető, hogy a 75. percben Plakuschenko azonnali kiállításával emberhátrányba került a Honvéd, és nem bírta ki a végéig.

Budapest Honvéd – Paks 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Lukic (14. – büntetőből, 20. – büntetőből), Kerezsi (73.) ill. Varga (54. 57. 90+6. – büntetőből)
Sárga lap: Kocsis (22.), Traore (90+1.) ill. Osváth (89.), Lenzsér (90+4.)
Kiállítás: Plakuschenko (75.) ill. –

Kisvárda – Puskás Akadémia:

A Kisvárda játszott valamivel jobban az első félidőben, azonban a Puskás Akadémia volt a veszélyesebb, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a 13. percben már meg is szerezték a vendégek a vezetést van Nieff találatával.

A második félidőre azonban már teljesen átvette az irányítást a hazai csapat, és rengeteget támadtak, illetve helyzeteik is voltak. Ezek azonban nem akartak bemenni a kapuba egészen a 87. percig, amikor is Mesanovic góljával kiegyenlített a Kisvárda és sikerült legalább egy pontot begyűjtenie a csapatnak.

Kisvárda – Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Mesanovic (87.) ill. van Nieff (13.)
Sárga lap: . ill. Spandler (28.), Komáromi (78.)
Kiállítás: – ill. –

A 3. forduló eredményei:

Péntek:
DVSC – Vasas 1-1

Szombat:
Kecskemét – Mezőkövesd 1-0
Újpest – Zalaegerszeg 1-1

Vasárnap:
Kisvárda – Puskás Akadémia 1-1
Ferencváros – MOL Fehérvár 4-0
Budapest Honvéd – Paks 3-3

A bajnokság aktuális állása: 

Standings provided by SofaScore LiveScore