Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérvár: “Mi is tudunk futballozni, ezt szeretnénk is megmutatni…”

A MOL Fehérvár csapata a szerdai napon elutazott az Európa-konferencialiga utolsó selejtezőkörének idegenbeli, első mérkőzésére, melyet az 1. FC Köln otthonában vívhat meg…

A MOL Fehérvár német vezetőedzője, Michael Boris nagyon örült a szívélyes kölni fogadtatásának, mondta el a helyszíni sajtótájékoztatón:

“Nehéz feladat vár ránk, ugyanakkor nagyszerű, hogy német emberként Kölnben irányíthatom a csapatomat. Kétségtelen, a német közvélemény nem ismer annyira, ezért örvendetes számomra, hogy a kölniek ellen megmérethetünk. Alighanem a meccs minden percét élvezem majd. Tizenhárom éve jártam legutóbb ebben a stadionban, jó ide visszatérni. Hogy csütörtökön mi lesz, meglátjuk, nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból.

A felkészülési időszakban erős csapatok ellen léptünk pályára, a Fenerbahce, az AEK Larnaca és a Galatasaray elleni tesztmeccs egyaránt a nemzetközi kupára felkészülésünket szolgálta. A Köln más dimenzió, mint az NB I-es csapatok, a versenynaptárunk pedig angolos, hiszen három hete hét közben és hétvégén is játszunk, de úgy érzem, ez elősegítette a felkészülésünket a csütörtöki mérkőzésre. Eddig három-négy-hármas felállásban futballoztunk, ám a németek különböző játékrendszereket alkalmaztak az elmúlt hetekben. Kivárjuk, mivel rukkolnak ki ellenünk, s arra reagálunk majd. Hiába távozott Anthony Modeste a Kölnből, sikerült pótolni, a csapat támadóereje nem változott. De mi is tudunk futballozni, ezt szeretnénk is megmutatni, ám ehhez fel kell pörgetnünk a játékunkat. Akkor leszek elégedett, ha a visszavágóra nyitott marad a párharc.”

A párharc első összecsapására a Köln otthonában kerülhet sor ma este 20:30-as kezdettel. A visszavágót egy hét múlva rendezik a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban.