Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérvár: “Nagyon csalódottak vagyunk…”

A MOL Fehérvár a hazai vereségével kiesett a Köln elleni párharcban az Európa-konferencialiga selejtezőjéből…

 

A MOL Fehérvár vezetőedzője, Michael Boris nem volt boldog a találkozó lefújását követő sajtótájékoztatón csapata kiesése miatt:

“Először is gratulálok a Kölnnek. Sokat kivártam a sajtótájékoztató előtt, mire képes lettem arra, hogy elmondjam a gondolataimat. Úgy érzem, kevesebb gondom lenne, ha lefociztak volna minket. De hiába játszottak jól és volt náluk sokat a labda, kevés helyzetet alakítottak ki. Nagyon csalódottak vagyunk. Az előző héten ami összejött a pályán, az ma nem. A végén mindent egy lapra tettünk fel. Egyrészről szomorú vagyok, másrészről büszke a csapatomra, mert megpróbált mindent beleadni.

Az első félidőben az volt az elképzelésünk, hogy hátra húzódva ellentámadásokra rendezkedünk be, mint az első mérkőzésen, ahol ez jól is sikerült. Sajnálom, hogy sokszor a párharcokból rosszul jöttünk ki, illetve, hogy Dárdai és Funsho között is akadt félreértés. A szünet után módosításokat eszközöltünk, de erre is gyorsan reagálnunk kellett, hiszen gyorsan kaptuk a második gólt.”

A szakembert a rögzített helyzetekből kapott gólok dühítették a legjobban: “nagyon, nagyon, nagyon bosszant, hogy kétszer is szöglet után kaptunk gólt. Főleg a második, amikor egy továbbcsúsztatott fejesből vették be a kapunkat, ráadásul pont a szünet után!”

“Minden nemzetközi mérkőzésből lehet tanulni. A magyar bajnokságban értelemszerűen többet lesz nálunk a labda. Meg kell tanulnunk keményebben védekezni, a párharcokat jobban megvívni, illetve hatékonyan labdákat szerezni” – zárta gondolatait Boris.

A Fehérvár kiesésével nem jutott be az Európa-konferencialiga főtáblájára, így a 2022-2023-as nemzetközi kupasorozatokban az Európa-ligában résztvevő Ferencváros személyében egyetlen magyar csapat képviselteti magát.