Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazaigazolt az MLS-ből a magyar válogatott játékos – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az MLS-ben mellőzött magyar válogatott szélső hazatért az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár csapatához…

 

A MOL Fehérvár együttese a pénteki napon hivatalos honlapján keresztül tudatta, hogy megszerezte Schön Szabolcs játékjogát az MLS-ben versenyző FC Dallas csapatától.

A 19 esztendős szélső  az elmúlt másfél évben az amerikai élvonalban szereplő FC Dallas futballistája volt, 26 mérkőzésen 7 gólpasszt jegyzett a tavalyi szezonban, azonban a 2022-es idényben egyáltalán nem lépett pályára. A több játéklehetőség és a további fejlődésének reményében tért vissza. A nyolcszoros magyar válogatott Schön korábban Hollandiában nevelkedett, és az MTK Budapest csapatában is szerepelt.

“Az elmúlt időszakban több Vidi-játékossal és stábtaggal is beszéltem, és csak pozitív dolgokat hallottam a klubról. Motivál, hogy újra az NB I-ben futballozzak, szeretnék sok játéklehetőséget kapni. Fiola Attilát és Nego Loicot a válogatottból jól ismerem, velük eddig is tartottam a kapcsolatot, ez is segíthet majd a beilleszkedésben. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és minél hamarabb bemutatkozni Vidi-mezben!” – mondta a játékos a szerződéskötést követően.

“Schön Szabit már régóta szerettük volna leigazolni, örülök hogy a mai naptól Vidi-játékosként köszönthetjük! Szabolcsot nagyon értékes játékosnak tartjuk, nem véletlenül tagja a válogatott keretnek sem, vele még tovább nő a magyar kontingens száma a Vidiben. Az sem mellékes szempont, hogy Michael Boris az MTK-ból ismeri Szabit, jól dolgoztak együtt a kék-fehéreknél is, most az ő érkezésével vezetőedzőnk variációs lehetőségei is bővültek a jövőre nézve” – tette hozzá Sallói István sportigazgató.