Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: mumusa ellen botlott a Bayern München – VIDEÓVAL

Továbbra is megállíthatatlannak tűnik a Bayern München a német bajnokságban. A Bajnokok Ligájában „álomsorsolást” kapó bajorok ma kora este az eddig veretlen Borussia Mönchengladbachot fogadták. Azonban meglepetésre megszakadt a hazaiak győzelmi sorozata.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Bundesliga – 4. forduló
Úgy tűnik, hogy Robert Lewandowski távozása egyelőre nem sebezte meg igazán a Bayernt. A müncheniek ötgólos rúgott gól átlaggal érkeztek a német bajnokság újabb körébe. A rekordbajnoknál aligha ijedtek meg az ellenféltől, pedig az elmúlt években a Gladbach már többször tört borsot az orruk alá. Az elmúlt idényben pocsék volt szinte végig a Borussia, ám a Julian Nagelsmannékat rendre megfricskázták. Előbb döntetlen született Mönchengladbachban augusztusban. Aztán jött a világraszóló kupakiesés a „Bőrnadrágosok” számára: 5-0-ra kaptak ki idegenben, októberben. Az utolsó összecsapása a két gárdának januárban volt. 2-1-es győzelmet aratott a Gladbach az Allianz Arenaban.
A mai meccset természetesen magabiztosan várta a bajor sztárgárda. Sadio Mané láthatóan már eddig is jól érezte magát új klubjában, és ma az eddigi három bajnoki gólját szerette volna megtoldani pár újabb találattal. Azonban a Liverpooltól megszerzett szenegáli csatár csak egy érvénytelen gólig jutott, alig több mint egy órányi játékideje alatt.
A végig alárendelt szerepet játszó Gladbach megérdemelten szerezte meg legalább az egyik pontot. A vendégek csupán egyetlen kapura tartó lövésükből szereztek gólt még az első félidőben. Leroy Sané pedig csak a hajrában mentette döntetlenre a meccset a Bayern számára.

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-1)
Helyszín: Allianz Arena (München); Vezette: Daniel Schlager
Gólszerző: Sané (83.) ill. Thuram (43.)

A meccs összefoglalója:

A Bundesliga 4. fordulójának eddigi végeredményei és további programja:

Péntek:
Freiburg – Bochum 1-0

Szombat:
Hertha – Dortmund 0-1
Leipzig – Wolfsburg 2-0

Schalke – Union Berlin 1-6
Hoffenheim – Augsburg 1-0
Mainz – Leverkusen 0-3
Bayern München – Mönchengladbach 1-1

Vasárnap:
15:30 Köln – Stuttgart (Aréna 4)

17:30 Werder Bremen – Frankfurt (Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore