Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hatalmas meglepetésre az újonc Kecskemét vezeti a bajnokságot!

Három mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján, melyeken első győzelméért hajtott a Vasas, folytatta remeklését a Kecskemét és a DVSC próbált elmozdulni az utolsó előtti helyről.

Mezőkövesden kezdődött a szombati program: Supka Attila együttese a Vasast fogadta. A két középcsapat közül csak a Vasas állt még győzelem nélkül – nekik kellett jobban igyekezniük. A fehér mezes vendégek ennek megfelelően irányították is a játékot az első félidőben, a 24. percben pedig Holender góljával meg is szerezték a vezetést. Minden adva volt tehát számukra, hogy három ponttal távozzanak – közvetlenül a szünet előtt azonban Pillár góljával egyenlített a Kövesd. A folytatásban helyzeteket még láthattunk, több gólt viszont már nem. Így a Mezőkövesd a 6. helyre jött fel a táblázaton, a Vasas pedig egy ponttal lemaradva a 9. helyen áll.

Különösen izgalmas párosítás volt a Kecskemét zalaegerszegi vendégjátéka. Az újonc lila-fehérek veretlenül várhatták ezt a fordulót – ők az idei szezon eddigi meglepetéscsapata. A kezdésük azonban nem volt túl szerencsés: Bedi Bence lövését későn látta meg Varga Bence kapus, így a labda a kapuban kötött ki. A 41. percben aztán minden a feje tetejére állt: Huszti a szabálytalansága után megkapta második sárga lapját, majd büntetővel jöhettek  a hazaiak. Szabó-Banó ezt magabiztosan be is lőtte, így emberelőnyben, egyenlő állásnál mehettek szünetre a csapatok. A Kecskemét viszont meg tudta nyomni a második félidő elejét: Szabó Levente 3 percen belül kétszer is betalált, beállítva a 3-1-es végeredményt. A hajrában ugyan a Kecskemétnél is volt egy kiállítás, de ez már a lényegen nem változtatott. Szép győzelmet aratott a frissen feljutó csapat, amivel átmenetileg át is vették a vezetést a bajnokságban.

Az esti mérkőzésen főleg az volt a kérdés, hogy a győzelem nélkül a kieső zónában álló Debrecen meg tud-e indulni felfelé a táblázaton. Ehhez a Puskás Akadémiát kellett hazai pályán elkapniuk. Jól kezdtek, rengeteg mozgással sikerült megzavarniuk a PAFC játékát. A 21. percben ráadásul Batik kezezése után büntetőhöz jutottak: Dzsudzsák kíméletlenül belőtte azt, így a Loki előnybe került. A vendégek nem játszottak alárendelt szerepet. láthattunk felcsúti kapufát lesgólt és kis híján büntetőt is. Főleg a második félidőben támadtak nagyon, de úgy tűnt, nem tudnak betalálni. A 88. percben aztán érkezett számukra a hőn áhított gól: egy kontra alkalmával a debreceni védelem szétesett hátul, amit kihasználva Zahedi tudott egyenlíteni. A Loki így idén már 5-ből 4 meccset zárt döntetlennel és átmenetileg a 10. helyre jöttek fel.

Mezőkövesd – Vasas 1-1 
G.: Holender (24.), Pillár (44.)

Kecskemét- Zalaegerszeg 3-1 
G.: Bedi (12.), Banó-Szabó (42. – büntető), Szabó (55., 58.)

DVSC – Puskás Akadémia 1-1
G.: Dzsudzsák (21. – büntető), Zahedi (88.)

Az 5. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Újpest – Paks 2-3

Szombat
Mezőkövesd – Vasas 1-1
Kecskemét – Zalaegerszeg 3-1
DVSC – Puskás Akadémia 1-1

Vasárnap
14:30 Kisvárda – MOL Fehérvár (tv: Duna World)
17:30 Ferencváros – Budapest Honvéd (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore