Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hat góllal ütötte ki a Ferencváros az Újpestet

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 7. fordulóját a nyeretlen Újpest és a százszázalékos Ferencváros rangadója zárta…

A jóval esélyesebb Ferencváros 6-0-ra diadalmaskodott az Újpest ellen a két csapat 236. egymás elleni derbijén.

Mindkét csapat szép számmal változtatott az elmúlt hetekben látott kezdőcsapatnál, a címvédő például Tokmacot sem jelölte a kezdőcsapatba egy kisebb sérülése miatt, viszont Dibusz visszatérhetett a zöld-fehérek kapujába. Eközben az Újpest gólvonala előtt a megsérülő Banait Pajovics helyettesítette.

A papírformának megfelelően a Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót és a címvédő az első valamire való lehetőségét kihasználta, amikor az első tíz perc végén Wingo jobbról érkező beadását Kristoffer Zachariassen becsúszva továbbította a hálóba az ötösről. (0-1) A norvég középpályás az ötödik meccsén már a harmadik gólját szerezte az idei kiírásban, miután a hétközi Vasas elleni mérkőzésen is eredményes volt. Kisvártatva újabb csapás érte a hazaiakat, Kastrati személyében ugyanis elvesztették jobbhátvédjüket. Húsz perc elteltével az Újpest is veszélyeztetni tudott, Tallo fordulásból leadott lövését azonban Dibusz magabiztosan védte. Az első játékrész derekánál Pajovics kirúgása után Kuusk vesztette el a labdát a saját büntetőterületén belül, Traoré labdaszerzéséből pedig Franck Boli szerzett gólt könnyűszerrel. (0-2) Az Újpest ezt követően sem tudta rendezni sorait, és az első félóra végeztével egy újabb labdavesztést követően Adama Traoré épphogy a tizenhatoson belülre érve elemi erővel lőtt a rövid felsőbe. (0-3) Ezt követően több veszélyes helyzetet alakítottak ki az újpestiek, Tallo azonban előbb közvetlen közelről Dibuszba bombázott, majd Kovacevic eladott labdája után a kapu mellé helyezett. Nem sikerült azonban betalálniuk, ellenben Diaby a kapu előtt felrúgta Zachariassent, az így megítélt büntetőt pedig Franck Boli magabiztosan váltotta gólra. (0-4) Ezzel egy félidő alatt végképp eldőlt a mérkőzés.

A szünetben mindkét csapat két változtatást hajtott végre: a hazaiaknál Borello és Gouré, míg a vendégeknél Auzqui és Gojak jelentkezett játékra. Néhány perc után Tallo ismét komoly gólhelyzetbe került, de a tizenhatoson belülről ismét pontatlanul célzott, mellé lőtt. Bő tíz perc elteltével Csercseszov újabb két cserét hajtott végre, Traorét és Laidounit is pihentette – Tokmac és Besic lépett pályára. Az Újpest próbálkozott több támadást vezetni, de a Ferencváros kézben tartotta a mérkőzést, és nagyjából akkor került helyzetbe, amikor csak akarta. A második játékrész derekánál egy rövid felszabadítást követően Carlos Auzqui a tizenhatos előteréből bombázott Pajovics kapujába. (0-5) A hátralévő játékidőben Tallo és Gouré vezetésével a házigazda próbálta bevinni legalább a szépítő gólt, miközben a ferencvárosiak kedvükre gyakorolhattak és helyenként már igazi örömfocit mutattak be. Bő tíz perccel a vége előtt Borello kemény lövését Dibusz védte. A hajrában az Újpest az utolsó két cserelehetőségét is kihasználta, amikor Lahne és Katona lépett pályára. Bár a Fradi már nem különösebben szorgalmazta a támadások vezetését, a rendes játékidő végén egy sakk-matt helyzet végén Auzqui lekészítéséből Ryan Mmaee állította be a 6-0-s végeredményt. (0-6)

A Ferencváros zsinórban 11. alkalommal győzött legnagyobb ellenlábasa ellen. Egyúttal ugyanolyan eredménnyel verték a lila-fehéreket, mint amilyen arányban 2010 szeptemberében kikaptak tőlük.

Újpest – Ferencváros 0-6 (0-4)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion, Budapest, 6981 néző; Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők:ill. Zachariassen (9.), Boli (24., 45. – a másodikat büntetőből), Traoré (32.), Auzqui (65.), R. Mmaee (89.)
Sárga lapok: Diaby (44.), Bjelos (45+2.), ill. Zachariassen (35.), Vécsei (45+2.)
Kiállítva: – ill. –

Újpest: Pajovics – Csongvai, Kuusk, Diaby – Kastrati (Bjelos 19.), Boumal (Lahne 80.), Ljujics (Gouré 46.), Onovo, Antonov – Tallo (Katona M. 80.), Pauljevics (Borello 46.). Vezetőedző: Milos Kruscsics.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Zachariassen (Auzqui 46.), Mercier (Gojak 46.), Laidouni (Besic 58.), Vécsei, A. Traoré (Tokmac 58.) – Boli (R. Mmaee 72.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának eredményei

Péntek
Mezőkövesd – Zalaegerszeg 0-5

Szombat
Kecskemét – Paks 3-1

Vasas – Puskás Akadémia 1-1
Debrecen – Fehérvár 1-0

Vasárnap
Kisvárda – Budapest Honvéd 0-1

Újpest – Ferencváros 0-6

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore