Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a veterán olasz támadó – HIVATALOS

A keddi napon bejelentette visszavonulását az egykori korosztályos válogatott olasz csatár…

 

A korábban éveken át az olasz bajnokságban (Serie A) játszó rutinos támadó, Riccardo Meggiorini 36 esztendősen megerősítette, hogy befejezi aktív pályafutását:

“Hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy véget vetek csodálatos kalandomnak a profi futballban. 18 év telt el hihetetlen érzelmekkel, egyedi élményekkel és sok áldozattal. Szeretném megköszönni a családomnak a támogatást, amit mindig is nyújtottak nekem, édesanyámnak, aki ennek az álmomnak a megteremtője volt. Szeretném megköszönni a feleségemnek, aki mindig mellettem volt. És köszönöm mindazoknak, akik elvezettek ezen az úton. Előbb emberként, majd labdarúgóként fejlődtem. A futball továbbra is az életem része lesz, továbbra is azt szeretném csinálni, amit mindig is szerettem.”

A pályafutását annak idején az Interben kezdő támadó többek közt a Cittadella, a Bari, a Bologna, a Genoa és a Torino csapatait erősítette. Karrierje talán legemlékezetesebb időszakát 2014 és 2020 között a megboldogult Chievo Verona alkalmazásában töltötte, az utolsó két idényt az LR Vicenzánál töltötte a másodosztályban. A 2021-2022-es szezonban 28 mérkőzésen öt gólt szerzett a Serie B-ből kieső csapat színeiben.

Meggiorini pályafutása során 261 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, többször alacsonyabb osztályú klubokban játszott.