Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte Tuchel utódját a Chelsea – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Chelsea a csütörtök délutáni órákban kinevezte új vezetőedzőjét…

(Photo by Steven Paston/PA Images via Getty Images)

A Chelsea hivatalos felületein keresztül közölte, hogy öt évre szóló szerződést kötött új vezetőedzőjével, az eddig a Brighton & Hove Albion csapatát irányító Graham Potterrel.

A 47 éves szakember az elmúlt két évben nagyszerűen vezette a Premier League egyik legizgalmasabb projektjével bíró Brightont, amely kiegyensúlyozott középcsapatként egy-egy mérkőzésen a mezőny bármelyik csapatát képes volt elkapni. Potter 135 mérkőzésen irányította a Brightont, amelyből a csapat 42-t nyert meg 46 döntetlen és 47 vereség meleltt. Legutóbbi munkavállalását megelőzően a svéd Östersund, valamint az angol másodosztályú Swansea City edzője volt.

“Hihetetlenül büszke vagyok és izgatott vagyok, hogy a Chelsea FC-t, ezt a fantasztikus futballklubot képviselhetem. Nagyon izgatott vagyok, hogy együttműködhetek a Chelsea új tulajdonosi csoportjával, és alig várom, hogy találkozzak és dolgozhassak a kiemelkedő játékoskerettel. Olyan csapatot és kultúrát szeretnék létrehozni, melyre a szurkolóink igazán büszkék lehetnek. Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni a Brighton & Hove Albionnak, amiért lehetővé tette számomra ezt a lehetőséget, és különösen Tony Bloomnak és minden játékosnak, személyzetnek és szurkolónak a folyamatos támogatásukért a klubnál töltött időm alatt” – jegyezte meg az új edző a bemutatkozásában.

A Chelsea a Bajnokok Ligája nyitányán elszenvedett vereség mellett a Premier League-ben is csak a hatodik helyen áll, miután három győzelem mellett két vereséget szenvedett el.