Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új vezetőedzőjét az RB Leipzig! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezték a csapat új vezetőedzőjét Marco Rose személyében.

Mint arról beszámoltunk, az RB Leipzig vezetősége menesztette Domenico Tedescót a gyenge bajnoki rajtnak és a BL-ben a Sahtartól elszenvedett 4:1-es vereségnek köszönhetően. A lipcsei alakulatnál már a tegnapi nap folyamán biztosra vehető volt, hogy Tedesco helyére Marco Rose fog érkezni, ez pedig ma már hivatalossá is vált. A német tréner ugyanis a 2024-es szezon végéig elkötelezte magát a Leipzignél.

Rose számára nem lesz ismeretlen a Red Bull-projekt, hiszen a Salzburgnál végigjárta a lépcsőfokokat az utánpótlástól egészen a csapat vezetőedzői posztjáig. A Salzburggal elért sikereinek köszönhetően felfigyelt rá a Borussia Mönchengladbach, amelyet a klub története során először a Bajnokok Ligájába vezetett. Rose az előző idényben a Borussia Dortmundot irányította, amellyel ugyan a 2. helyen végzett a bajnokságban, de a nemzetközi kupaporondon mutatott gyenge produkció miatt végül távoznia kellett az idény vége után pár héttel.