Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Magunkhoz kell térnünk!”

A Nápolyban nagyobb arányú vereséget szenvedő Liverpool menedzsere a következőképpen értékelte a találkozót és csapata teljesítményét. 

Mint ismert, a Napoli 4:0-ára is vezetett a találkozón, ezzel valósággal sokkalta a Liverpoolt, hatalmas győzelmet aratva a BL-nyitányon. A lefújást követően, a “vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp is egyet értett a ‘sokkoló’ kifejezéssel.

“Nehéz ezt most elviselnünk. Magyarázni már jóval könnyebb lenne a történteket: Először is, ott volt a két büntető… Aztán hátul ajándékba is adtunk nekik egy gólt. A Napoli tökéletesen élt a lehetőséggel, nagyon jól játszottak, ellenben velünk! Minden dicséret megilleti őket!” – kezdte értékelését Klopp.

“Nem voltak igazi lehetőségeink. Nem voltunk sem elől, sem pedig hátul elég kompaktak. Amíg Thiago pályára nem lépett, nem emlékszek egyetlen igazi letámadásra sem! Túl szélesen játszottunk, nagy területeket adva ezzel a Napolinak. Nyilvánvaló volt, sokat hibáztunk. Az a kérdés már csak, hogy ez miért történhetett meg?! Ahhoz, hogy pontos válaszokat kapjak, időre van szükségem, át kell gondolnom alaposan mindent!” – folytatta a Liverpool önkritikus menedzsere, aki még nem állt meg ennyinél.

“Alisonnal a kapuban, ha három gólt tudsz kapni egy félidő alatt, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz! A Premier League szezonja dübörög, itt van a Bajnokok Ligája, három nap múlva újra meccset játszunk… Ha a Wolverhamptonnál nézték a Napoli elleni meccset, biztosan nevetnek rajtunk, és joggal gondolhatják, hogy itt a tökéletes pillanat a számukra (…) Magunkhoz kell tértünk! A futballban ha adódik egy probléma, mindig van megoldás is rá, csak meg kell találni. Nem játszunk jól, nem futballozunk igazi csapatként, ez a probléma, keressük a megoldást!” – fogalmazott Klopp, akit megkérdeztek arról, hogy vajon Thomas Tuchel példáján egy, a szokásosnál gyengébb szezonkezdet után nem aggódik-e a jövője miatt?

“Nem igazán!” – Jött a gyors válasz. “De aztán ki tudja mi történik. Talán annyi a különbség, hogy a mi tulajdonosaink nyugodtabb és megfontoltabb emberek, és azon gondolkoznak, hogy én miképpen tudom megoldani a szituációt, nem pedig azt keresik, más miképp lenne képes ugyanerre! Ha egyszer nézőpontot váltanak, egészen biztos, hogy közölni fogják velem!” – így Klopp.