Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megszerezte első győzelmét az Újpest

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 8. fordulójának zárómérkőzésén két nyeretlen fővárosi csapat, az Újpest és a Vasas találkozott egymással…

 

Egy végig nagyon küzdelmes az Újpest 2-1-re legyőzte a Vasast nyeretlenek rangadóján.  Még javában zajlott a tapogatózás, amikor Ilyinbor adta el a labdát a saját büntetőterülete előtt, Mack pedig Katona Mátyáshoz, aki a tizenhatos vonaláról vette be a Vasas kapuját. Tíz perccel később egy hasonlóan kapitális védelmi hibából egyenlített a Vasas, miután Diaby felszabadítását Novothny blokkolta, a labda pedig Holender Filip elé került, aki magabiztosan értékesítette a ziccert. A korai gólváltás után némileg leült a játék, és egyik kapu sem forgott veszélyben az első félidő további részében. A szünet után tíz perc elteltével Antonov szabadrúgása kerülte el nem sokkal az angyalföldi kaput. A hazaiak többet próbálkoztak, de kevés érdemi lehetőséget tudtak teremteni a Vasas kapuja előtt. A második félidő derekánál Antonov szögletét a korábban hibázó Abdoulaye Diaby az ötösről fejelte védhetetlenül Jova feje fölött a hálóba. Az utolsó húsz percben a Vasasnak lett sűrgősebb, akik át is vették az irányítást. Holender és Novothny előtt több gólszerzési lehetőség adódott, ezek azonban renrdre kimaradtak, így nem tudtak egyenlíteni.

Az Újpest megszerezte első győzelmét és felkapaszkodott a tizedik helyre, a továbbra is nyeretlen Vasas viszont kieső helyre süllyedt.

Újpest – Vasas 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Katona M. (11.), Diaby (69.), ill. Holender (20.)

A 8. forduló eredményei

Szombat:
Paks – Debrecen 1-0
Budapest-Honvéd – Kecskemét 0-0
MOL Fehérvár – Mezőkövesd 0-0

Vasárnap:
Ferencváros – Kisvárda 3-0
Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-2
Újpest – Vasas 2-1

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore