Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a liga immáron a ‘legeurópaibb’ bajnokság a térségben! – képpel

Számos adat használható egy bajnokság fejlődésének és/vagy erősségének a mérésére. Az észak-amerikai profi labdarúgó liga (MLS) kapcsán például nyilvánosságra került egy olyan összesítés, amely egyértelműen a liga előrelépését mutatja.

Sokszor mondtuk már mi is (legutóbb például Itt), hogy az MLS folyamatosan fejlődő bajnokság, amely egyre színvonalasabb és gazdaságilag is egyre erősebb. Ezt talán alátámasztja, hogy Észak- , Közép -és Dél Amerika térségeit figyelembe véve, az elmúlt két év összesítése alapján már az MLS-ből tették át legtöbben a székhelyüket a jóval magasabban jegyzett európai futballba.

Jaime Ojeda újságíró ide vonatkozó beszámolója szerint 72 futballista távozott ezen időszak alatt Európába az MLS-ből, amelyet – ahogyan az az alább mellékelt képen is látszik – 67 transzferrel szorosan követ a brazil bajnokság (Brasileirao), majd egy jelentősebb lemaradással az argentin élvonal (Liga AFA).

A beszámolóban Jaime Ojada arra is kitért, hogy 24 amerikai, 8 kanadai és 40 egyéb országból származó labdarúgó tartozik az ominózus felsorolásba, akik közül az egyik, ha nem a legnagyobb távozó a New York City FC-ben az elmúlt idényben Aranycipőt is szerző, a végül a spanyol Gironát választó Valentín Castellanos volt.