Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Krízis a Juventusnál! Az olasz sajtó már Allegri leváltásában gondolkodik

A Juventus 2-1-es vereséget szenvedett a Benficától a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, így két fiaskóval kezdte a csoportkört, melyet követően az olasz sajtó szerint a vezetőedző iránt is megrendült a bizalom…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A kritikus szurkolók már hetekkel ezelőtt megkérdőjelezték Massimiliano Allegri pozícióját a Juventus kispadján, amelyet immár az olasz sajtóban is egyre jobban vitatnak, miután a torinóiak a második mérkőzésüket is elvesztették a Bajnokok Ligájában.

Noha Allegri biztos a dolgában, a Sport Mediaset információi szerint a Juventus vezetősége fontolóra vette, hogy kinevezze a jelenleg munkanélküli Roberto De Zerbit a helyére. A legutóbb a Sahtar Donyeck csapatánál dolgozó fiatal szakember korábban három éven át volt a Sassuolo vezetőedzője, ahol kiváló szakmai munkáját végzett. Az együttes rendkívül stabil középcsapattá vált irányítása alatt, amely időről időre rendszerint még a nagyobb csapatokat is el-elkapta, nem mellesleg pedig rendkívül látványos támadófocit játszott, utolsó szezonjában csak kevéssel maradt le az Európai Konferencialigában való indulástól.

Emellett Paolo Bargiggia arról írt, hogy Antonio Conte is fontolóra veheti a Tottenhamtől való távozást a szezon végén, ugyanis nyitott lenne arra, hogy ismét a Juventusnál dolgozzon. Az egykori olasz szövetségi kapitány 1992 és 2004 között játékosként, míg 2011 és 2014 között edzőként tevékenykedett a klubnál és elévülhetetlen érdemeket szerzett az akkoriban a másodosztályból visszatérő csapat újraépítéséből.

A két vereséggel való BL-kezdés mellett a Juve az olasz bajnokságban ugyan veretlen, de hat forduló alatt csupán két győzelmet aratott négy döntetlen mellett, így az élmezőny egyre inkább elhaladt tőlük.

Mint ismeretes, Allegri tavaly nyáron tért vissza a Juventushoz, melyet 2014 és 2019 között irányított. Azonban amíg az első munkavállalása alatt öt bajnoki címet és négy olasz kupát nyert a csapat két BL-döntő mellett, addig az elmúlt bő egy évben nem javult vele a csapat eredményessége, és most már a BL-csoportkörből való továbbjutás is erősen kétségessé vált.