Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai majdnem megvakult, fémlap került a fejébe

Közel egy hónappal ezelőtt szenvedett ijesztő sérülést a magyar válogatott játékosa egy Bundesliga-mérkőzés alatt…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Freiburg magyar válogatott szélsője, Sallai Roland szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, miután Jonathan Tah fejberúgta őt. A 25 éves labdarúgót azóta megműtötték és reményei szerint hamarosan megkezdheti az edzéseket.

A játékos édesapja, Sallai Tibor a minap a Blikk részére adott tájékoztatást fia állapotáról:

“Azt még nem lehet tudni, Roli mikor léphet újra pályára tétmeccsen, de a laza mozgást már elkezdheti. Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van. De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben.

A családtagok az esetet látva a tévében nagyon megijedtek, hogy komoly a baj, még az is felvetődött bennük, hogy Roland elveszheti a látását. Annyira szerencsére nem volt nagy a baj, de kiderült, a bal szemgödrének alsó részéből tört le több kisebb darab. Az első vizsgálatok után úgy tűnt, hogy nem kell műteni a futballistát, összeforrhat magától a csont, aztán mégis amellett döntöttek a szakemberek, hogy elvégzik az operációt. A lepattant csontszilánkokat kellett megerősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel. Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont.

Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében.”

A várakozások szerint Sallai hamarosan megkezdheti a könnyített edzéseket, azonban az éles meccsen várható visszatérésére vélhetően a világbajnokság előtt már nem fog sor kerülni.