Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB I: kiütötte legnagyobb riválisát a Ferencváros

A női első osztályú labdarúgó-bajnokság (Simple Liga) 7. fordulójának legnagyobb rangadóját a vasárnap délutáni órákban rendezték meg a két tavalyi döntős között…

 

A Ferencváros még a vártnál is simábban legyőzte a hozzájuk hasonlóan hibátlan ETO FC Győrt, miután a hazaiak 4-0-ra diadalmaskodtak a Kocsis Sándor Sportközpontban.

A címvédő a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A győri védelem bizonytalanságát akár korábban is kihasználhatták volna, végül a negyedik percben Vágó lekészítése után Hanna Barker volt eredményes a tizenhatos előteréből. A Fradi a vezetés megszerzése után is többször veszélyeztetett, de leshatáron kiugró Cameron akár kiegyenlíthetett volna, ám hiába cselezte ki a kapust, éles szögből leadott lövését Demeter kivágta a gólvonalról. Az első játékrész felénél Cameron ugratta ki Khimychet, aki azonban nagy helyzetben csúnyán a kapu fölé tüzelt. A Fradi hátul sebezhetőnek tűnt, de továbbra is többet támadott, és Boróknak többször is nagy védésre volt szüksége ahhoz, hogy megóvja kapuját az újabb góltól. Kisvártatva viszont már ő is tehetetlen volt, amikor Vágó Fanny ugrott ki és könnyedén átemelte a pocsékul kimozduló kapust. Az első játékrész hajrájában Pusztai csúszott rá durván Öreg bokájára, a Győr csapatkapitánya nem is tudta folytatni a mérkőzést. Az ETO még a sérülés miatt tíz emberrel játszott, amikor Szabó betört a tizenhatoson belülre, Khimych pedig megakasztotta őt. Az így megítélt tizenegyest Csigi Eszter jól helyezett lövéssel váltotta gólra. A háromgólos előny birtokában a Ferencváros ráérősebben futballozott, és kicsit átadta a területet a Győrnek, amely azonban képtelen kevés érdemi lehetőségeket kialakítani. Negyedórával a vége előtt jártak a vendégek a legközelebb a gólhoz, a frissen beállt Petrovics a kapufát találta el, pár perccel később pedig Khimych az ötösről bombázott Bíróba. A végeredményt a Fradi a hajrában az angol Shameeka Fishley fejesével állította be, így a második félidőben is több gólt szereztek ellenfelüknél.

Ferencváros – ETO FC Győr 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Barker (4.), Vágó (26.), Csigi (41. – büntetőből), Fishley (88.), ill.

A női NB I 7. fordulójának eredményei

Diósgyőri VTK – Újpest 4-0
Szent Mihály – Haladás Viktória 2-2
Puskás Akadémia – Kelen SC 4-0
Ferencváros – ETO FC Győr 4-0
Astra Hungary – MOL Fehérvár 1-1
MTK Budapest – Szekszárdi UFC elhalasztva

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore