Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rafa Benítez veheti át a sereghajtó irányítását – sajtóhír

Az újabb kiütéses vereség után a szigetországi sajtó már kész tényként kezeli az angol bajnokságban (Premier League) az utolsó helyre lecsúszó Nottingham Forest edzőváltását…

(Photo by Stephen Pond/Getty Images)

A The Telegraph informárciói szerint a Nottingham Forest meneszteni készül a kispadjáról Steve Coopert, akinek helyét Rafael Benítez veheti át a folytatásban.

A korábban a Swansea City-t irányító walesi szakember 2021 szeptemberében vette át a Forest irányítását, vezetésével az egykori kétszeres BEK-győztes több mint két évtized után harcolta ki a feljutást a Premier League-be. A nyáron azonban hiába költötték egész Európában a csapatok közül az egyik legtöbb pénzt átigazolásokra, nyolc forduló alatt mindössze négy pontot szerezve sereghajtók a Premier League mezőnyében.

A rutinos Benítez utoljára az Everton csapatánál próbálkozott, melyet 2021 júniusa és 2022 januárja között 22 mérkőzésen irányított, ám miután ezalatt csak hét meccset nyertek meg, megköszönték neki a munkáját. A spanyol szakember az előtt kínai Dalian Professional edzője volt, melyet 18 hónapon át irányított, azonban a 2020-as idényben nem jutottak be a rájátszásba.

Benítez korábbi szerepvállalásai alkalmával többek közt olyan csapatokat irányított, mint a Valencia, a Liverpool, a Chelsea, a Napoli vagy a Real Madrid együttese. Legnagyobb eredménye a 2005-ös BL-győzelem volt a “vörösökkel”, de UEFA-kupát és Európa-ligát is nyert pályafutása során.