Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hazai pályán aratott győzelmet a Fradi, hatalmas pofont kapott a Monaco! – eredmények, tabellák

Hazai pályán nyert a Ferencváros a Crvena zvezda ellen az Európa-ligában, ezzel a Fradi továbbra is vezeti a H-csoportot. A Manchester United a hosszabbításban tudta begyűjteni a három pontot a Lang Ádámmal felálló Omonia Nicosiával szemben, míg a Monaco nagy pofonba szaladt bele a Trabzonspor otthonában.

Európa-liga:

A-csoport:

A PSV Eindhoven rendkívül simán verte a svájci Zürich csapatát. A holland gárda már a 10. percben megszerezte a vezetést Gutierrez révén, majd gyorsan jött a második Veerman jóvoltából. A félidő előtt még Sangare is betalált, így a PSV megnyugtató előnnyel mehetett szünetre. A fordulás után még további két gólt rámolt be a Zürichnek, az 55. minutumban Veerman szerezte csapata negyedik, míg maga második gólját, a végeredményt pedig a 84. percben El-Ghazi állította be.

PSV Eindhoven – Zürich 5-0 (3-0)
Gólszerzők:
Gutierrez (10.), Veerman (15., 55.), Sangare (35.), El-Ghazi (84.) ill.

Az A-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

C-csoport:

A Ludogorec kihasználta azt, hogy a Roma döntetlent játszott a Betisszel, ezzel megszilárdította helyét a 2. helyen. A 39. percben Gropper szerezte meg a vezetést csapatának, majd a 64. minutumban Rick volt eredményes.  

Ludogorec – Helsinki JK 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Gropper (39.), Rick (64.) ill.
Kiállítás: – ill. Raitala (90+3.)

A C-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

D-csoport:

A véghajrában húzta be hazai környezetben a három pontot az Union Berlin, a 89. percben Knoche tizenegyesből volt eredményes. A berlini alakulatban Schäfer András eltiltás miatt nem lépett pályára.

Union Berlin – Malmö 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Knoche (89., büntető) ill.
Kiállítás: – ill.
Lomotey (90+1.)

A D-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

E-csoport:

Megszorongatta idegenben is a Lang Ádámmal felálló Omonia Nicosia a Manchester Unitedet, Erik ten Hag csapata a hosszabbításban szerezte meg a három pontot érő gólt. 

Manchester United – Omonia Nicosia 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
McTominay (90+3.) ill.

A kiállítás megpecsételte a Sheriff Tiraspol sorsát, a Real Sociedad könnyedén otthon tartotta ezzel a három pontot. A spanyol klub még a szünet előtt előnybe került Sörloth révén, majd a második játékrészben Rico és Navarro is betalált.

Real Sociedad – Sheriff Tiraspol 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Sörloth (45+1.), Rico (66.), Navarro (81.) ill.
Kiállítás:
ill. Zohouri (35.)

Az E-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

F-csoport:

Kétszer is felállt hátrányból a Graz, vagyis az osztrák együttes pontot csent a Lazio otthonából. Persze tegyük azt is hozzá, hogy a második félidőt végig emberhátrányban játszotta Sarri legénysége. A vezetést Immobile büntetőjével szerezte meg az olasz gárda a 45. minutumban, majd Böving révén az 56. percben egalizált a Sturm. A 71. minutumban újra előnybe került Pedro találatával a Lazio, viszont Böving ismét egyenlített. 

Lazio – Sturm Graz 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Immobile (45., büntető), Pedro (71.) ill. Böving (56., 83.)
Kiállítás:
Lazzari (45+2.) ill. 

Az F-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

H-csoport:

A vezetést a 23. percben a Ferencváros szerezte meg. Gojak átadása megpattant az egyik vendég védőn és így lett jó Zachariassennek. A norvég első lövését még védte Borjan, majd a kipattanót követően már nem hibázott a norvég és bevette a Crvena zvezda kapuját! A fordulás után az öltözőben maradt a Fradi, a 46. minutumban Pesic lőtt nagy gólt Dibusz Dénes hálóját, ám szerencsére a labdát kézzel vette át, ráadásul lesen is állt, így elvették a találatát. Az 53. percben kontrát vezetett a Ferencváros, Ryan Mmaee szánta el magát lövésre, ami megpattant Dragovicson, sajnos a labda kifelé jött a kapufáról. Az 55. minutumban egyenlített a Crvena zvezda, a vendégek oldaláról Stefan Mitrovic volt eredményes. A 60. percben újra megszerezte a vezetést Csercseszov legénysége! Pászka Lóránd szöglete után Sammy Mmaee fejelt Brojan kapujába! A hosszabbításban még jött egy rendkívül közeli szabadrúgás Kangawa részéről, viszont Dibusz Dénes résen volt és bravúrral hárított! A Ferencváros ezzel otthon tartotta a három pontot és továbbra is vezeti a H-csoportot!

(A mérkőzésről készült részletesebb jegyzőkönyvünk IDE kattintva olvasható!)

Ferencváros – Crvena zvezda 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
Zachariassen (23.), S. Mmaee (60.) ill. Mitrovic (55.)

A vezetést egy rendkívül furcsa öngóllal szerezte meg a Trabzonspor. A 44. percben Nübel akarta megjátszani a szélső védőt, azonban Malang Sarr a labda elé futott, ami róla a kapuba pattant. A szünet után gyorsan növelte előnyét a török együttes, a 48. minutumban egy szögletet követően a félidőben beállt Vitor Hugo bólintott a hálóba. Az 57. percben a korábbi újpesti játékos, Enis Bardhi szerezte klubja harmadik gólját, méghozzá szabadrúgásból. A végeredményt végül Trezeguet állította be, a Trabzonspor hatalmas pofonnal küldte haza az AS Monacót.

Trabzonspor – AS Monaco 4-0 (1-0)
Gólszerzők:
Sarr (44., öngól), Hugo (48.), Bardhi (57.), Trezeguet (69.) ill.

A H-csoport állása:

Standings provided by Sofascore