Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: megtartotta helyét a világranglistán a női válogatott

1991. óta hiába ácsingózik komoly tornán való szereplésre a magyar női válogatott. Hazánk felnőtt hölgyei ráadásul világbajnokságon még sosem jártak, és már korábban eldőlt, hogy nem lehetnek ott a 2023-as vb-n sem. Bár legalább nem rontottak helyzetükön…

(Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Csak a negyedik helyen végzett a magyar válogatott az ősszel véget ért világbajnoki selejtezőkön. Az elsősorban egy-két magyar élcsapatra, illetve a légiósokra épülő együttesünk szinte csak a kötelezőt tudta hozni, kiugró eredmény nélkül a kvalifikáció alkalmával. A pofozógép Feröert sikerült oda-vissza megverni, azonban a többi meccsen csak egy győzelem jött össze, mégpedig hazai pályán az ukránok ellen. Két-két meccset vesztettünk a spanyol és a skótok ellen is. Előbbi világklasszisokkal felállva simán nyerte a csoportunkat, utóbbi pótselejtezőn bukta el a vb-részvételt.

A német Margret Kratz együttese legutóbb Csehország ellen játszott izgalmas döntetlent, míg az abszolút amatőr Gibraltár ellen nyertünk utoljára (12-0), még szeptemberben. Mindezek fényében nem meglepő, hogy Magyarország a női ranglista 44. helyén állt, és ott is maradt. A magyar lányok egyébként 2015-től folyamatosan a 40. és a 45. hely között lifteznek a FIFA aktuális erősorrendjében.

A világranglistát a világbajnok Egyesült Államok vezeti, a második helyre felugró Svédország és Németország előtt.