Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Skriniar mégis marad!

Már nem is hónapok, hanem évek óta megy a huzavona arról, hogy az Internazionale együttese hajlandó-e eladni a védelmének legértékesebb tagját, a szlovák válogatott Milan Skriniart. A korábbi elzárkózás után úgy tűnik, hogy a felek megállapodhatnak egymással.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

És bizony nem eladásról, hanem egy esetleges szerződéshosszabbításról van szó. Ugyanis a Skriniarért korábban bejelentkező Manchester United, és a Paris Saint-Germain nem tudta meggyőzni arról az Intert, hogy képesek-e megvásárolni a szlovák bekket. Pedig nyáron már szinte biztosnak tűnt, hogy a kék-feketék is belemennek a transzferbe, csak, hogy szinte az utolsó pillanatban pénzt csináljanak Skriniarból, akinek az idény végén lejár a szerződése Milánóban.

A szlovák válogatott 27 éves csapatkapitánya alapembere és vezére az Inter védelmének, függetlenül attól, hogy azt négy vagy ötvédős rendszerben használja Simone Inzaghi vezetőedző. Ezért talán nem is meglepő, hogy a már korábban lefutottnak látszó szerződéskifuttatás ellenére mégis a klub látszik hajlandónak tárgyalni a játékossal. Mindezt maga a milánóiak elnöke, Giuseppe Marotta ismerte el, akit a transzferguru Fabrizio Romano idézett:

„Tárgyaltunk Milan Skriniar ügynökeivel a Viktoria Plzen elleni meccs után. Megvan az esély arra, hogy megállapodásra jussunk az új szerződésről. Skriniar kiváló futballista, és szereti az Intert, én pedig optimista vagyok. De az egész rajta is múlik.”

– nyilatkozta az Inter vezetője.

Állítólag Skriniar éves szinten akár 6,5 millió eurós fizetést is megkaphat az Intertől, mint Lautaro Martínez és Marcelo Brozovic.