Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új tulajdonost keres az Inter – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a kínai tulajdonoscsoport meg szeretne válni a 2020-2021-es idény olasz bajnokától…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A Financial Times szerint a kínai Suning cég meg szeretne válni az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter csapatának tulajdonjogaitól. A lap szerint az elhatározás annyira komoly, hogy az ázsiaiak meg is bízták a Chelsea eladásában sikeresen közreműködő Raine Groupot és a Goldman Sachs multinacionális befektetési céget az olasz futballklub eladásával.

A kínaiak 2016 óta birtokolják az Intert, azonban a koronavírus-járvány és az éppen aktuális világválság közepette egyre kevésbé tudja finanszírozni a futballt, és már kihátrálna az üzletből. Az adósság odáig jutott, hogy legutóbb egy éve 275 millió dolláros kölcsönt vett fel, hogy állni tudja a klub további finanszírozását.

Idén nyáron a helyi önkormányzat egy 1,4 milliád dolláros kölcsönnel segítette a Suningot, ami tovább fokozta a találgatásokat az Inter tulajdonjogának megőrzésének hosszú távú valószínűségéről. Idén januárban az Inter visszatért a részvénypiacra.

Az Inter igazgatótanácsa a múlt hónapban írta alá a klub legfrissebb pénzügyi elszámolását, amely szerint a bevétel 440 millió euróra nőtt, a 2021-2022-es pénzügyi évben pedig 140 millió eurós volt a veszteség.