Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ribéry meghatódva búcsúzott a labdarúgástól – videóval

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a veterán francia szélső bejelentette pályafutása befejezését…

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana rutinos játékosa, Franck Ribéry a szombati, Spezia elleni mérkőzésen búcsúzott el a szurkolóktól és az aktív labdarúgó-pályafutásától.

„A fájdalom az utóbbi időben csak fokozódott, az orvosok pedig hajthatatlanok, így tehát nincs más választásom, abba kell hagynom a játékot” – jelentette ki pénteken.

A 39 éves szélső a 2021-2022-es olasz bajnoki idényben 23 mérkőzésen lépett pályára, és amikor fizikai állapota engedte, igyekezett minél jobban csapata segítségére lenni, noha egyetlen gólt sem szerzett. Az idei szezonban térdproblémái miatt csak az első fordulóban tudott eddig pályára lépni.

Ribéry karrierje legemlékezetesebb időszakát a Bayern München csapatában töltötte, melyben 2007 és 2019 között 425 mérkőzés alatt 124 gólt szerzett a bajorok színeiben, miközben kilenc bajnoki győzelmet és hat DFB-Kupát hódított el az együttessel, 2013-ban pedig tagja volt a Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak. A bajoroktól való távozását követő két évet már Olaszországban töltötte, a Fiorentina játékosa volt.