Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Playoff: kiesett az América, nem tudott fordítani a Monterrey – videóval

Szombaton és vasárnap rendezték meg a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Aperturájának rájátszásában az elődöntők visszavágóit…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A Club América és a Deportivo Toluca második mérkőzése 1-1-es döntetlenre végződött, így hatalmas meglepetésre az alapszakasz győztese nem jutott be a fináléba. Az első meccset idegenben egy góllal elveszítő Américát Fernando Ortíz támadószellemben küldte pályára és azonnal rárontottak a Tolucára. Rodríguezék első lehetőségei azonban rendre kimaradtak, Volpi kapus ismét ihletett formában őrizte csapata ketrecét. Az első félóra végén a vendégek sokkolták a fővárosiakat, hiszen egy szöglet utáni tovább csúsztatott labdát Jorge Torres sodort tovább közelről a kapuba. Ezzel összetettben már két gól volt a Toluca előnye. Bő öt perccel később sikerült válaszolnia az Américának, amikor egy baloldali bejátszását Alejandro Zendejas fejelt közelről Volpi kapujába. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, ám Valdes ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé bombázott, majd Sánchez átlövése is elkerülte a kaput. A folytatásban sem történt változás, az América folyamatosan nyomott, azonban a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták, Henry Martínék lövései általában elkerülték a Toluca ketrecét, Fidalgo közeli lövésénél pedig Volpi védett bravúrral. Miközben a hazaiak eszelős támadásokat vezettek és minden lehetőséget elpuskáztak, a Diablos Rojos egy-egy ellenakcióból újabb gólt szerezhetett volna, azonban ők sem jártak sikerrel. A 92. percben Martín betalált és a hazaiak azt hitték, hogy megfordították a párharcot, de a játékvezető egy korábbi szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Végül nem sikerült betalálniuk a ráadásban, az 1-1-es eredmény pedig a Toluca döntőbe jutását és az alapszakasz-győztes búcsúját jelentette. A helyi rekordbajnok a 2018-as Apertura óta ezúttal sem szerez bajnoki címet.

Club América – Deportivo Toluca 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Zendejas (35.), ill. J. Torres (29.)
Továbbjutott: a Deportivo Toluca 3-2-es összesítéssel

 

A Pachuca idegenben is legyőzte 1-0-ra Monterrey-t, így magabiztosan jutott be az Apertura rájátszásának döntőjébe. Az idei Clausurában is döntőt játszó csapat az első mérkőzésen 5-2-re ütötte ki a Rayadost, így előnyös helyzetből várhatta a visszavágót. Vucetich együttese semmit nem bízhatott a véletlenre, támadnia kellett a háromgólos hátrány ledolgozása érdekében. Ennek megfelelően Funes Moriék próbálkoztak is becsülettel, de a veterán Ustari kapus minden lövést hárított. Az első félidőben nem született találat. A szünet után a Monterrey ott folytatta, ahol abbahagyta, továbbra is veszélyes támadásokat vezetett, de ahogy fogyott az idő és nem sikerült gólt szerezni, egyre kevesebb meggyőződés volt az akcióikban. A Pachuca védelme és kapusa mindvégig biztosan állta a sarat, egy alkalommal pedig a kapufa is velük volt. A hosszabbítás perceiben végleg megpecsételődött a hazai gárda sorsa, Aviles Hurtado tört be a tizenhatoson belülre, ahol elkaszálták őt, a sértett pedig magabiztosan lőtt a léc alá. A Pachuca így kettős győzelemmel jutott tovább, melyet a Monterrey játékosai nehezen viseltek, és a hajrában tömeges dulakodások alakultak ki a pályán, de az eredmény már nem változott.

Monterrey – Pachuca 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Hurtado (90+4. – büntetőből)
Továbbjutott: a Pachuca kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

 

Liga MX, Apertura 2022 Playoff, a további program

Döntő:
Deportivo Toluca – Pachuca csütörtök
Pachuca – Deportivo Toluca vasárnap

Liga MX, Apertura 2022 Playoff, az eddigi eredmények

Elődöntő, első mérkőzések:
Deportivo Toluca – Club América 2-1
Pachuca – Monterrey 5-2

Negyeddöntő, visszavágók:
Club América – Puebla 5-1
Monterrey – Cruz Azul 3-0
Santos Laguna – Deportivo Toluca 1-2
Pachuca – Tigres UANL 2-1

Negyeddöntő, első mérkőzések:
Puebla – Club América 1–6
Cruz Azul – Monterrey 0–0
Deportivo Toluca – Santos Laguna 4–3
Tigres UANL – Pachuca 1–0

Nyolcaddöntők:
Tigres UANL – Necaxa 2–0
Cruz Azul – Club León 1–0
Deportivo Toluca – Juárez 3–0
Puebla – Chivas Guadalajara 1–1  tizenegyesek után: 5-4